ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Χρήστος Σαμαράς blog-ΑΡΗ: Μακριά από το Παλέ, άλλος Άρης…

Ο Άρης παίζοντας μακριά από το γήπεδο του για πρώτη φορά φέτος για το Ελληνικό πρωτάθλημα έδειξε ένα άλλο πρόσωπο αυτή την φορά το κακό του και ηττήθηκε στο τοπικό ντέρμπι με κατεβασμένα τα χέρια απογοητεύοντας τους φίλους του .

Μετά την μεγάλη νίκη της πρεμιέρας επί του ΠΑΟ ο κόσμος της ομάδας είχε αρχίσει να αισιοδοξεί ότι θα δει φέτος απ αυτήν την νέα ομάδα του Άρη κάποια καλύτερα πράγματα . Όμως αυτή η ήττα με διαφορά 22 πόντων ήταν μια ανώμαλη προσγείωση για όλους . Φάνηκαν κάποιες αδυναμίες και κυρίως αυτό που υποστήριζαν οι ειδήμονες ότι θέλει πολύ δουλειά η ομάδα και κυρίως οι ξένοι παίκτες να καταλάβουν που έχουν έρθει και τι δυσκολίες θα συναντήσουν στα παιχνίδια μακριά από το γήπεδο τους . Νεαροί ηλικιακά οι περισσότεροι χρειάζονται εμπειρίες τέτοιων παιχνιδιών ειδικά όταν παίζουν για πρώτη φορά μεταξύ τους . Έτσι ο Άρης θα παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα και θα είναι ικανός για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο αποτέλεσμα.

Στην Πυλαία όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη καθώς ήταν αυτή που αιφνιδίασε τους αντιπάλους της καθώς προηγήθηκαν με 5-12 και 11-17 . Όμως στην συνέχεια οι αντίπαλοι μείωναν την διαφορά και έκλεισαν ισόπαλο το δεκάλεπτο . Από εκεί και πέρα οι κίτρινοι άρχισαν να παίζουν μπάσκετ Ποσειδωνίου ,κάνοντας λάθη αδικαιολόγητα και έτσι βρέθηκαν πίσω με δώδεκα πόντους στο ημίχρονο . Βέβαια εδώ έβαλε το χεράκι της και η διαιτησία και κυρίως ο Κορομηλάς που έπαιζε 100-0 υπέρ των γηπεδούχων. Στο β μέρος η ομάδα παρουσιάστηκε το ίδιο κακή και ήρθε η ήττα με διαφορά .

Από τους παίκτες των κιτρινόμαυρων οι μόνοι που στάθηκαν κάπως στο ύψος αυτού του αγώνα ήταν ο Γκούντγουιν και Σανόγκο ενώ αγνώριστοι ήταν Νότει (έμεινε μόνο στους 6 πόντους) , Χάγκινς (5/14 σουτ ).

Ευθύνη για την ήττα έχει και το τεχνικό επιτελείο τόσο για το κοουτσάρισμα αλλά και γιατί δεν προετοίμασε και σωστά ψυχολογικά την ομάδα για την πίεση που θα δεχθεί από την κερκίδα (οι οπαδοί των γηπεδούχων πάνε μόνο σε αγώνα με τον Άρη στο κλειστό της Πυλαίας).

Όσο για τους διοικούντες που συνόδευαν την ομάδα θα περίμενα το ελάχιστο που θα μπορούσαν να κάνουν ήταν να σταματήσουν το παιχνίδι και να προειδοποιήσουν τους διαιτητές ότι θα αποχωρήσουν αν δεν σταματήσουν τα εμετικά και αλήτικα συνθήματα για τον αδικοχαμένο Άλκη μεγάλης μερίδας των γηπεδούχων.

Τώρα υπάρχει ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι με την ποιο φορμαρισμένη ομάδα τον Ολυμπιακό την Δευτέρα στο Παλέ . Ο κόσμος του Άρη θα πρέπει να αφήσει πίσω του τον αγώνα και την ήττα του περασμένου Σαββάτου και να γεμίσει το γήπεδο.

To Top