ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Χρήστος Σαμαράς blog-ΑΡΗ: Ο Άρης και το ρόστερ των… διπλών υποχρεώσεων

Ο Άρης μετά από πέντε χρόνια επιστρέφει στην Ευρώπη και ο τεχνικός του ο Γιάννης Καστρίτης κατανοεί ότι για να ανταπεξέλθει η ομάδα στις διπλές της εβδομαδιαία αγωνιστικές υποχρεώσεις θα πρέπει να κατέβει με ένα γεμάτο ρόστερ .

Άλλο είναι να δίνεις μόνο ένα παιχνίδι για το Ελληνικό πρωτάθλημα το Σάββατο ή την Κυριακή και άλλο να έχεις να δώσεις μεσοβδόμαδα και ένα ακόμη παιχνίδι για το Eurocup που πιθανότατα θα συνοδεύεται και από ένα ταξίδι ταλαιπωρίας εκτός συνόρων.

Με επτά – οκτώ παίκτες δεν αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση. Η ομάδα χρειάζεται “13” τουλάχιστον ετοιμοπόλεμους και έμπειρους παίκτες που θα πλαισιώνονται και από “2 ” νεαρούς και ταλαντούχους. Ο σχεδιασμός είναι για έξι Έλληνες και επτά ξένους παίκτες Οι ξένοι θα μπορούν να παίξουν όλοι στο Eurocup, ενώ στο Ελληνικό πρωτάθλημα θα μένει ένας εκτός από την δωδεκάδα .

Γι αυτό και ο Έλληνας τεχνικός έδωσε πρώτα το βάρος στους Έλληνες και ήδη πέρα από την επιστροφή του Βασίλη Τολιόπουλου και την παραμονή του Γιώργου Φίλιου ήρθαν ο Δημήτρης Κατσίβελης και ο Νίκος Περσίδης . Βέβαια έφυγε ένα δικό του παιδί με μέλλον ο Όμηρος Νετζήπογλου που μετακόμισε στην ΑΕΚ, αλλά αυτά έχει ο επαγγελματισμός και οι παίκτες μόλις δεν δεσμεύονται με συμβόλαιο διαλέγουν την ομάδα που αυτοί επιθυμούν να συνεχίσουν .

Όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στην ομάδα ο Έλληνας σέντερ Βασίλης Χρηστίδης (εάν δεν συνεχίσει υπάρχουν ήδη οι εναλλακτικές όπως ο Καμαριανός)  και θα αποκτηθεί ένας ακόμη παίκτης από την Ελληνική αγορά (ήδη υπάρχει στην λίστα ο Σλαφτσάκης).

Η διοίκηση παρότι για μια ακόμη χρονιά έχει βάλει σαν πρωταρχικό στόχο την μείωση του χρέους από τα χρέη του παρελθόντος εντούτοις κατανοώντας ότι πρέπει να γεμίσει το ρόστερ αύξησε το αγωνιστικό μπάτζετ.

Τώρα σχετικά με τους ξένους ήδη αριθμεί τρεις η ομάδα καθώς έμεινε από το περσινό ρόστερ ο μαχητής Ισμαέλ Σανόνγκο και αποκτήθηκαν ο Λετονός πάουερ φόργουορντ Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς (2.08 μ) και ο Ανγκολέζος σέντερ (2.06μ) Σίλβιο Ντε Σόουζα.

Και αναμένεται συνέχεια…

** Το σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ στο PRESSARIS είναι μια προσφορά του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου ΑΜΟΡΕ!

To Top