Ο Όντομ έφερε στο ιταλικό… προσκήνιο τον Ρέτζι Θίους και τον Άρη!

Με αφορμή το σύντομο (και ανεπιτυχές) πέρασμα του Λαμάρ Όντομ από την Λαμποράλ Κούτσα, οι Ιταλοί θυμήθηκαν παίκτες που έκαναν μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ και ήρθαν στην Ευρώπη να παίξουν μπάσκετ και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην δεν γίνει αναφορά σε δύο πρώην παίκτες του Άρη!

Το σάιτ basketnet.it σε μια καταγραφή των μεγαλύτερων ονομάτων που έχουν περάσει τον Ατλαντικό για να παίξουν στην Ευρώπη θυμήθηκε τον Ρέτζιο Θίους, ο οποίος αγωνίστηκε για έναν αγώνα στον Άρη, στον τελικό κυπέλλου το 1993, αντικαθιστώντας τον Ρόι Τάρπλεϊ, για τον οποίο επίσης γίνεται αναφορά στο συγκεκριμένο αφιέρωμα…

Για όσους δεν θυμούνται, ο Θίους ήρθε μετά από μια χρονιά στη Βαρέζε και ενώ είχε αφήσει πίσω του μια τεράστια καριέρα στο ΝΒΑ, έχοντας 19.015 πόντους (18,5π. μέσο όρο), 3.349 ριμπάουντ (3,3ρ., μ.ο.) και 6.453 ασίστ (6,3ασ. μ.ο.)! Ο Θίους αγωνίστηκε στους Μπουλς (επιλογή Νο9 στο ντραφτ του 1978), τους Κινγκς, τους Χοκς, τους Μάτζικ και τους Νετς. Σήμερα είναι προπονητής στο πανεπιστήμιο Καλιφόρνια Στέιτ Νόρθριτζ.

 

To Top