Ο όρκος των οπαδών, όρκος όλου του Άρη!

Πέρασε ένα 48ωρο όπου επαναλήφθηκε η καταγραφή του μέγεθους της οικονομικής τρικυμίας που απειλεί με αφανισμό τον Άρη, «κατατέθηκαν» νούμερα,  εκφράστηκαν εκπλήξεις, ακούστηκαν υπερβολές και αφορισμοί, παρουσιάστηκαν σχέδια επιβίωσης και ανάπτυξης…

Ο Άρης δεν χρειαζόταν να φτάσει μερικές ώρες πριν από 99α γενέθλιά του, για να ειπωθεί από επίσημα χείλη ότι τα χρέη που τον βαρύνουν είναι δυσβάσταχτα ή ότι έφτασαν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, που μπορεί να είναι και 32, αλλά και… 23 εκατομμύρια (διαλέξτε ανάλογα με την οπτική γωνία σας…). Το μέγεθος της συμφοράς, ήταν γνωστό και ουσιαστικά «επικυρώθηκε» από τον περσινό Μάιο, τότε που ήχησε πιο δυνατά από ποτέ ο συναγερμός για την επιβίωση.

Πρώτη παρένθεση εδώ: εάν τα χρέη ήταν σήμερα π.χ. 25 εκατομμύρια ευρώ, αντί για 30 εκατομμύρια θα άλλαζε κάτι σε ότι αφορά τη μάχη της επιβίωσης; Θα άλλαζε κάτι από το ότι ο Άρης είναι 15ος και παλεύει μεταξύ δικαίων και αδίκων για να παραμείνει στην κατηγορία και σώσει;

Δεύτερη παρένθεση: Επαναλαμβάνουμε αυτό που τονίσαμε και χθες. Ο τρόπος, ο χρόνος και η έκταση που πήρε η δημοσιοποίηση που πήρε το μέγεθος του (γνωστού) οικονομικού προβλήματος γεννούν πολλά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα τους. Το τάιμινγκ σηκώνει πολλή συζήτηση.

Ας αφήσουμε τις παρενθέσεις κι ας μπούμε στην ουσία. Κατατέθηκε πράγματι κάτι πολύ ουσιαστικό αυτό το τελευταίο 48ωρο. Πραγματικός «φάρος» για να βγει από τον κυκλώνα ο Άρης. Πρόκειται για τον οπαδικό όρκο, όπως εκφράστηκε δημόσια.

« Όρκος όλων μας στα 100 του χρόνια ο σύλλογος να έχει ‘καθαρίσει’» έγραψαν οι οργανωμένοι οπαδοί! Δεν πρόκειται για έναν απλό και μεμονωμένο όρκο.Ούτε σχήμα λόγου.

Αυτός ο όρκος των οπαδών είναι όρκος όλου του Αρη! Να βγει καθαρός και νικητής από την πιο δύσκολη μάχη της ιστορίας του, γιορτάζοντας, όπως του αρμόζει τα 100 χρόνια της ιστορίας του!

To Top