ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο… 100άρης Χάνλαν και οι επιδόσεις τριών κιτρινόμαυρων

Έτοιμος να σπάσει το προσωπικό φράγμα των 100 τριπόντων στη Stoiximan Basket League είναι ο Ολιβιέ Χάνλαν. Ο Καναδός είχε στις 53 εμφανίσεις του στο ελληνικό Πρωτάθλημα 98/277 (35,37%). σουτ από την περίμετρο.

Από κει και πέρα η στατιστική προσέγγιση του αυριανού αγώνα αναφέρει τα εξής:

ΑΡΗΣ

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Ζίριους Ουίλιαμς έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων στα τρία τελευταία και στα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια του Άρη.

* Ο Έρικ Λόκετ έκανε μόνο ένα λάθος στα 77 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, στα πέντε τελευταία παιχνίδια του Άρη.

* Ο Άντονι Κάουαν είχε 2+ κερδισμένα φάουλ σε καθένα από τα 13 παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα ενώ στα 10 από αυτά είχε τουλάχιστον πέντε.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Άρης είναι 2ος σε ευστοχία στις βολές (76,3%) και στα κλεψίματα (8 μέσος όρος).

– Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι στην τελευταία θέση μεταξύ των 13 ομάδων της Stoiximan Basket League τόσο στα τρίποντα (30%) όσο και στις ασίστ (12,7).

ΙΩΝΙΚΟΣ

MILESTONES

* Ο Μουχαϊμίν Μουσταφά απέχει 12 πόντους από τους 200, αριθμό που έφτασαν πριν από αυτόν οχτώ παίκτες του Ιωνικού στη Stoiximan Basket League.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Κωστής Γόντικας είχε διψήφιο αριθμό πόντων στα δύο τελευταία και στα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα.

* Μετά το ντεμπούτο του απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Τζος Πάρκερ είχε 10+ πόντους, 2+ τρίποντα,  2+ ριμπάουντ και 1+ ασίστ στους τρεις αγώνες που ακολούθησαν με Λάρισα, Απόλλωνα Oscar και ΠΑΟΚ Mateco.

* Ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες είχε 0/2 βολές σε καθένα από τα τρία παιχνίδια του στη φετινή Stoiximan Basket League.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Τα επιθετικά ριμπάουντ είναι η κατηγορία στην οποία ο Ιωνικός είναι καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη, όντας 4ος μεταξύ των 13 ομάδων της κατηγορίας με 11,2 ανά αγώνα.

– Ο Ιωνικός έχει τον μικρότερο αριθμό ranking της Stoiximan Basket League (71) και έχει τα λιγότερα αμυντικά ριμπάουντ (23,5).

To Top