ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο 200άρης Σλαφτσάκης και ο “κλέφτης” Χάρελ

Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης μετράει αντίστροφα για να γίνει «200άρης» σε δύο στατιστικές κατηγορίες. Χρειάζεται 12 επιθετικά ριμπάουντ και 11 κλεψίματα για να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Ρόνι Χάρελ είναι 1ος στα κλεψίματα μετά τη 16η αγωνιστική στη Stoiximan Basket League, έχοντας 28 σε 15 εμφανίσεις. Ο τελευταίος παίκτης του Άρη που κέρδισε αυτήν την πρωτιά της κανονικής περιόδου ήταν, στη σεζόν 2014-15, ο Τόρεϊ Τόμας που τη μοιράστηκε με τον Βασίλη Ξανθόπουλος.

* Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ είναι ο παίκτης με τα περισσότερα φάουλ της φετινής Stoiximan Basket League, έχοντας κάνει 60 σε 16 εμφανίσεις.

* Ο Βασίλης Τολιόπουλος είχε τέσσερις μηδενικές επιδόσεις εύστοχων τριπόντων στα έξι τελευταία παιχνίδια του. Συνολικά σε αυτά μέτρησε 7/38 σουτ (18,42%) από την περίμετρο.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Άρης Midea σημείωσε δύο διαδοχικές επιδόσεις 90+ πόντων, έχοντας 93 κόντρα στην ΑΕΚ Midea και 98 απέναντι στον Κολοσσό H Hotels. Πριν από αυτά τα παιχνίδια κορυφαία επίδοση του ήταν εκείνη των 89 που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Μαρούσι.

– Οι «κιτρινόμαυροι» είναι στην τελευταία θέση των ασίστ, έχοντας 14 ανά αγώνα. Στην κανονική περίοδο του περσινού Πρωταθλήματος ήταν στην 8η θέση της σχετικής κατηγορίας με 17,3 ασίστ ανά αγώνα.

To Top