Ο 41χρονος που βάζει κάτω 20άρηδες στο Σότσι!

Ο Ιάπωνας Νοριάκι Κασάι κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο μεγάλο λόφο του άλματος με σκι. Ονειρεύεται ήδη την έβδομη ολυμπιακή συμμετοχή του το 2018 όταν θα είναι 45 χρονών!

Τη μέρα που γεννήθηκε η IBM εξασφάλισε την πατέντα της δισκέτας. Σαράντα-ένα χρόνια μετά οι δισκέτες έχουν περάσει στην ιστορία της τεχνολογίας. Απόψε (15/2) έγραψε ιστορία και ο Ιάπωνας Νοριάκι Κασάι.

Στα 41 του χρόνια κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο μεγάλο λόφο του άλματος με σκι, είκοσι χρόνια μετά το μοναδικό μετάλλιο στην ολυμπιακή καριέρα του, το αργυρό στο ομαδικό αγώνισμα και στην έβδομη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι περιττό να ειπωθεί πως είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία κάτοχος μεταλλίου στο συγκεκριμένο άθλημα. Μετά την απονομή δήλωσε στους δημοσιογράφους πολύ σοβαρά πως σκοπεύει να αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018.

Χρυσός Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Πολωνός Καμίλ Στοχ με διαφορά 1.3 βαθμών από τον Κασάι. Νίκησε και στα δύο αγωνίσματα του άλματος με σκι.

Μόνο δύο αθλητές έχουν πραγματοποιήσει το νταμπλ: Ο Ελβετός Σιμόν Άμαν το 2002 και το 2010, όμως δεν τα πήγε καλά στο Σότσι και ο Φινλανδός Μάτι Νίκανεν το 1988 στο Κάλγκαρι.

Πηγή: sport24.gr

 

To Top