ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο 600άρης Κατσίβελης και ο πρώτος στα κλεψίματα Χάρελ

* Ο Δημήτρης Κατσίβελης απέχει έξι ριμπάουντ από τα 600. Ο διεθνής γκαρντ μετράει 594 σε 282 αγώνες (2,1 μέσος όρος).

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Ρόνι Χάρελ θα κατακτήσει και τυπικά μέσα από την τελευταία αγωνιστική την πρωτιά της λίστας των κλεψιμάτων. Χρειάζεται μάλιστα ακόμη δύο για να μπει στη 15άδα της λίστας των ξένων παικτών του Άρη Midea, αφού έτσι θα φτάσει στα 47 τον Κίκι Κλαρκ (2008-10) και τον ΝτεΧουάν Κόλινς (2004-05).

* Ο Κρις Μπάνκστον είναι ο παίκτης με την καλύτερη επίδοση διπόντων (6/6) μεταξύ των παικτών που έμειναν αλάνθαστοι στατιστικά σε έναν αγώνα. Το είχε καταφέρει στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels Collection για τη 16η αγωνιστική.

* Ο Άρης Midea είναι η ομάδα με τα λιγότερα double-double στη φετινή Stoiximan Basket League. Μόνο ο Βασίλης Τολιόπουλος έχει φτάσει σε μία τέτοια επίδοση, έχοντας 25 πόντους και 10 ασίστ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ Betsson

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Άρης Midea έφτασε σε διψήφιο αριθμό κλεψιμάτων στα τρία από τα πέντε τελευταία παιχνίδια του. Τον ίδιο αριθμό διψήφιων επιδόσεων κλεψιμάτων είχε στα 16 προηγούμενα παιχνίδια του.

– Μετά τις 16 πρώτες αγωνιστικές, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν το υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας στις βολές (76,52%). Στις πέντε τελευταίες όμως σούταραν με 61,05% και έτσι έπεσαν στην 4η θέση της λίστας (73,7%).

To Top