ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο… 600αρης Σχίζας και τα σερί των Τζούνστον, Λόκετ, Ουίλιαμς

Έναν πόντο μακριά από τους 600 είναι ο Σταύρος Σχίζας. Ο έμπειρος γκαρντ έχει 599 σε 167 αγώνες στη Stoiximan Basket League.

Από κει και πέρα ο ΕΣΑΚΕ παρουσιάζει στατιστικά μέσα από το σάιτ του τα εξής:

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Σακούρ Τζούστον έφτασε στο double-double στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Άρη. Είχε 10+ πόντους, 11+ ριμπάουντ και ακόμη 18+ ranking.

* Ο Έρικ Λόκετ μετράει τέσσερα σερί παιχνίδια με ένα τρίποντο. Στα έξι τελευταία είχε συνολικά 5/11 ενώ στα πρώτα 13 είχε 0/21.

* Στα 10 σερί παιχνίδια έφτασε το σερί του Ζίριους Ουίλιαμς με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Δύο ριμπάουντ περισσότερα έχουν οι «κιτρινόμαυροι» μακριά από το Nick Galis Hall. Έχουν μέσο όρο 37,6 έναντι των 35,6 που έχουν ως γηπεδούχοι.

– Ο Άρης δέχεται 8,1 περισσότερους πόντους όταν αγωνίζεται εκτός έδρας. Έχει παθητικό 82 πόντων έναντι των 73,9 που δέχεται ως γηπεδούχος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

MILESTONE

* Ένα κλέψιμο χρειάζεται ο Σάσα Βεζένκοφ για να συμπληρώσει τα 100 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού παράλληλα, απέχει 15 ριμπάουντ από τα 700 στην κατηγορία.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* 11 συνεχόμενες εύστοχες βολές μετράει ο Κώστας Παπανικολάου μετά τις 2/4 που είχε στο ματς του πρώτου γύρου στο Λαύριο.

* Ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ είχε 5+ ριμπάουντ και 1+ ασίστ στα πέντε τελευταία παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League.

* Τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με 3+ ασίστ και 1+ εύστοχο τρίποντο μετράει ο Τόμας Ουόκαπ.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ολυμπιακός ανεβάζει κατά 5,4 ασίστ και 3,2 κλεψίματα τους μέσους όρους του στο ΣΕΦ.

– Κατά 1,9 μειώνεται ο μέσος όρος του Ολυμπιακού στα ριμπάουντ στα εντός έδρας σε σχέση με τα εκτός έδρας παιχνίδια του (37,1 έναντι 39).

To Top