Ο Super 3 δείχνει τον δρόμο: “Οχι στα ναρκωτικά, ναι στη ζωή”! (photos)

Από τα θέματα που «πουλάνε» δεν είναι. Δεν έχει να κάνει με επεισόδια, με μολότοφ, με ξύλο, με συλλήψεις, με όσα έχουν συνηθίσει οι περισσότεροι να συνδέουν τους οπαδούς. Δεν «πουλάει» βία και αίμα.

Αναφέρεται στην προσπάθεια συνανθρώπων μας να ξεφύγουν από τους… δαίμονες της εξάρτησής τους (αλκοόλ-ναρκωτικά) και την κίνηση συμπαράστασης των οργανωμένων οπαδών του Αρη.

Αντιπροσωπεία του συνδέσμου «Super 3» Ευόσμου επισκέφτηκε χθες το κέντρο υποστήριξης και επανένταξης εξαρτημένων ατόμων «Ιαση», στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης. Μπορεί για πολλούς από εμάς να μη σημαίνει τίποτα, αλλά για άτομα που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα ένα χτύπημα στην πλάτη, μια κουβέντα, ένα δώρο -οι οπαδοί του Αρη μοίρασαν μπλούζες και αναμνηστικά- σημαίνει πολλά.

 Το «Goal» είχε την τύχη να παραβρεθεί στη συγκεκριμένη επίσκεψη, αυτός είναι και ο λόγος που καταλάβαμε από πρώτο χέρι πόσο σημαντικό ήταν γι’ αυτούς τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι, ότι δεν τους έχουν ξεχάσει. Μια μέρα πριν από τον εορτασμό της Μεγαλόχαρης, η συγκεκριμένη επίσκεψη απέκτησε ξεχωριστό χαρακτήρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Super 3» Ευόσμου δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο.

Είχε προηγηθεί η συγκέντρωση τροφίμων για την τοπική ενορία αλλά και η συγκέντρωση γραφικής ύλης για νηπιαγωγείο της περιοχής του Ευόσμου. Η επαφή, πάντως, που είχαν χθες με τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο απεξάρτησης ήταν φανερό ότι τους άγγιξε. Ανθρωποι οι οποίοι δεν γνωρίζονταν, κάθισαν δίπλα δίπλα και μιλούσαν σαν φίλοι.

«Είναι πολύ σημαντική η κίνηση των οπαδών του Αρη και τους ευχαριστούμε» τόνισε στο «Goal» o Νικόλαος Χατζηδήμος, σύμβουλος τοξικοεξάρτησης, ο οποίος μαζί με την ψυχολόγο Ιωάννα Κερασίδου βρίσκονται συνεχώς κοντά στα άτομα που δίνουν τον δικό τους αγώνα. Ο ίδιος ήταν χρήστης τοξικών ουσιών, κατάφερε να απεξαρτηθεί και στη συνέχεια σπούδασε και επέστρεψε στην Ελλάδα, συμμετέχοντας ενεργά στη δημιουργία του συγκεκριμένου ιδρύματος. «Δημιουργήθηκε και λειτουργεί στα πλαίσια του αντίστοιχου αμερικάνικου συστήματος. Είμαι καθαρός έντεκα χρόνια και θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ».

Πηγή: sentragoal.gr

To Top