“Ο Super 3 Κύπρου στο πλευρό των πυρόπληκτων! Μεγάλη η τρέλα για τον Άρη”

Το ιδρυτικό μέλος Super 3 Κύπρου, Δημήτρης Μανουσάκης μίλησε με αφορμή την κινητοποίηση των φίλων του Άρη από την μεγαλόνησο για τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για την βοήθεια του Super 3 Κύπρου στους πυρόπληκτους της Αττικής:

Η βοήθεια πρέπει να είναι αμέριστη και δεν πρέπει κανένας να σκεφτεί έστω και το 1 ευρώ για όλους όσους έχουν χάσει την ζωή τους, όσοι αγνοούνται, όσοι έχουν τραυματιστεί, όσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές είναι κάτι το οποίο μπορεί να περιγραφτεί ως εθνική τραγωδία. Υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να το λένε έτσι, εγώ επιμένω να το λέω έτσι. Έχουμε χάσει εν καιρώ ειρήνης τουλάχιστον 82 συνανθρώπους μας. Ο τρόπος που χάθηκαν είναι μία άλλη μεγάλη διαφορετική συζήτηση. Η δική μας δουλειά είναι οι ώρες που περνά η πατρίδα και έχουμε χρέος όλοι να βοηθήσουμε. Λάβαμε την πρωτοβουλία να εκδώσουμε μία ανακοίνωση καλώντας τα μέλη του συνδέσμου αλλά και τους φίλους μας γιατί δεν είναι μόνο τα γραμμένα μέλη στον σύνδεσμο του Άρη στην Κύπρο, είναι και πάρα πολλοί φίλοι που έχουν συμπάθεια για την ομάδα μας. Σε λιγότερο από τα 300μ. είναι ο σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού, λίγο πιο κάτω της ΑΕΚ. Οι σχέσεις που έχουν μαζί μας είναι φιλικές. Ο σύνδεσμος θα είναι εκεί, θα είναι ανοιχτός και καλεί τα μέλη να βοηθήσουν στον αριθμό λογαριασμού από την Κυπριακή Δημοκρατία. Θα είναι το IBAN που ο καθένας θα μπορεί να καταβάλει την εισφορά του. Είναι χρέος όλων μας να προβούμε σε αυτή την κίνηση. Το καλοκαίρι στην Κύπρο είναι πολύ μακρύ, δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε στον σύνδεσμο και να πούμε κάποια πράγματα όπως θα θέλαμε. Η μητέρα Ελλάδα μας χρειάζεται.

Για το αν υπάρχει ανταπόκριση σε αυτή την βοήθεια:

Εγώ δεν μπορώ να δω αν υπάρχει ανταπόκριση, ούτε κάποιος να μας πει αν υπάρχει ανταπόκριση γιατί είναι λογαριασμός τραπεζικός και ο καθένας μπορεί να πάει σε οποιοδήποτε τραπεζικό υποκατάστημα και να καταβάλει την συνεισφορά του Αυτά τα χρήματα όπως και τα 10 εκατ. που έχουν καταβληθεί άμεσα από την Κυπριακή Δημοκρατία καταβάλλονται σε αυτόν το λογαριασμό ο οποίος είναι συνδεδεμένος με ελληνικό λογαριασμό.

Ήδη έχουμε μιλήσει με μέλη που έχουν ενημερωθεί για την κίνηση αυτή. Νομίζω αυτή την στιγμή δεν υπάρχει Κύπριος ή Έλληνας που θα αρνηθεί να καταβάλει χρήματα γνωρίζοντας που θα πάνε τα χρήματα αυτά. Είμαστε οι πρώτοι που έχουμε πάρει αυτή την πρωτοβουλία, δεν υπάρχει άλλος σύνδεσμος φιλάθλων στην Κύπρο από άλλες ομάδες και είμαι βέβαιος ότι θα μας ακολουθήσουν. Η δύναμη του αθλητισμού πρέπει να ενώνει και όποιος αγαπά την ομάδα του πρέπει να δείχνει συμπαράσταση. Η πιο σωστή κίνηση ήταν η αναβολή του παιχνιδιού με την ΑΕΚ.

Για την διαφορετική νοοτροπία της Κύπρου μεταξύ φιλάθλων από διαφορετικές ομάδες:

Η νοοτροπία είναι πολύ διαφορετική. Έχουμε την χαρά και την ευτυχία να κινούμαστε. Κάθε μέρα έχουμε να κάνουμε με οπαδούς άλλων ομάδων, μας ξέρουν και ξέρουν ότι είμαστε φανατικοί οπαδοί και πόσο στηρίζουμε την ομάδα μας. Όταν βλέπουν αυτή την πίστη καταλαβαίνουν ότι θα νιώσουν όπως εμείς. Αυτό το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν οπότε δείχνουν σεβασμό προς εμάς.

Για τον Άρη:

Υπάρχει μεγάλη τρέλα εδώ. Δεν θέλω να θεωρηθεί υπερβολικό. Στο συγκρότημα που εργάζομαι, εργάζονται άλλα 220 άτομα είναι τηλεοπτικός σταθμός. Αυτό που ζω κάθε μέρα είναι πολύ ωραίο, εγώ και άλλοι 4 που είμαστε Αρειανοί αυτό που μας λένε είναι «επιτέλους επιστρέψατε», «μας λείψατε» και θα την ατμόσφαιρα στο Χαριλάου. Οι κινήσεις που γίνονται είναι μετρημένες και οι μετρημένες κινήσεις συνήθως βγαίνουν σε καλό. Εύχομαι η ομάδα να κατακτήσει μία θέση η οποία της αρμόζει από την πρώτη χρονιά, να είναι μέσα στην τετράδα. Υπάρχει μία δημοσκόπηση που ψηφίζουν μελή και φίλοι και αυτό που δείχνει η δημοσκόπηση δείχνει ότι οδηγούμαστε στην 4αδα. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, όλα κρίνονται στο χορτάρι. Αν θέλουμε να έχουμε ομάδα πρέπει να είμαστε δίπλα της γιατί είμαστε ο 12ος παίκτης.

Για τα διαρκείας:

Ο Αρειανός που θέλει να πάει να δει την ομάδα του, θα πάει. Το διαρκείας δείχνει το πόσο πολύ αγαπάς την ομάδα σου. Έχουμε περάσει πάρα πολλά, είναι γνωστό. Στο τέλος θα έχουμε τα διαρκείας που πρέπει να έχουμε.

Για το αν έρθει ο Άρης στην Κύπρο:

Νομίζω ότι αν έρθει ο Άρης στην Κύπρο θα βουλιάξει το γήπεδο. Υπάρχει μεγάλη τρέλα, έχουμε κάνει κάποιες προσπάθειες αλλά δεν βόλεψε η ημερομηνία. Η προσπάθεια που κάναμε ήταν με τον ΑΠΟΕΛ, τον πρωταθλητή. Υπάρχει ένα παράθυρο αλλά περιμένουμε τον εκπρόσωπο της ομάδας να έρθει στην Κύπρο για να συνεννοηθούμε. Ο Άρης είναι πολύ αγαπητή ομάδα στην Κύπρο και αυτό πρέπει να το διατηρήσουμε.

Τρία μέλη εκ των οποίων ο ένας είμαι εγώ, πέρυσι κόψαμε αεροπορικό εισιτήριο για το παιχνίδι με τον Κισσαμικό ή τον Πλατανία, δεν θυμάμαι ακριβώς. Αναβλήθηκε στο πρωτάθλημα και αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα που είχαμε μετά. Εμείς και να θέλουμε να οργανώσουμε μία εκδρομή σαν Super 3 Κύπρου εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο αν δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει.

To Top