Πάγωμα της αναδιάρθρωσης ζητούν ομάδες της Γ’ Εθνικής

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της ΓΓΑ με τη συντονιστική επιτροπή των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

Οι εκπρόσωποι της επιτροπής εξέθεσαν τις προτάσεις τους για το «πάγωμα» της αναδιάρθρωσης της κατηγορίας στους τυπικώς αναρμόδιους εκπροσώπους της πολιτείας ζητώντας την πτώση λιγότερων ομάδων στα τοπικά πρωταθλήματα, την άνοδο δύο πρωταθλητών ΕΠΣ από κάθε όμιλο των μπαράζ και τη διατήρηση έξι ομίλων με 18 ομάδες ο κάθε ένας.

ο κ. Ανδριανός και η κα. Γιαννακίδου δεν είπαν κάτι αφού το θέμα είναι της ΕΠΟ η συντονιστική θα θέσει το αίτημα στη ΓΣ της ΕΠΟ.

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής που αποτελεί το αποτέλεσμα της ένωσης της πρώην Γ΄ Εθνικής με τη Δ΄ Εθνική διεξήχθη φέτος με 96 ομάδες και έξι ομίλους, αλλά από τη σεζόν 2014 – 15 και για τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει με 64 ομάδες και τέσσερις ομίλους.

Από τα πρωταθλήματα που τελείωσαν προβλέπεται ναα ανέλθουν στη Φούτμπολ Λιγκ έξι ομάδες, θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα των ποδοσφαιρικών ενώσεων 46 και θα παραμείνουν στην κατηγορία 50 ομάδες.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top