ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

«Πάγωσε» ο Άρης στο… μηδέν, νέο στραβοπάτημα (0-0) και απώλεια στη Ριζούπολη!

«Πάγωσε» ο Άρης στο… μηδέν, νέο στραβοπάτημα (0-0) και μεγάλη απώλεια στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα!

Το γκολ αγνοείται για τους κιτρινόμαυρους για μια ακόμη φορά, οι οποίοι έμειναν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς να βρουν δίχτυα, αγνοούν τη νίκη μέσα στο 2022 και άφησαν δυο πολύτιμους βαθμούς στην Αθήνα, μένοντας πίσω στην κούρσα των πλέι οφ, με 22 βαθμούς.

Οι κιτρινόμαυροι ένα ολόκληρο ημίχρονο, έδειξαν καλύτερη εικόνα στο β΄μέρος, όμως δεν είχαν την ουσία του γκολ και έμειναν στο μηδέν. Ροντέο στο τέλος του αγώνα, με τον Μπράμπετς να χάνει τεράστια ευκαιρία να “σκοτώσει” στο 94′ τον Απόλλωνα.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ ΜΑΤΙΓΙΑ, ΦΟΡ ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Με Ματίγια η ενδεκάδα του Άρη, στην κορυφή ο Μαντσίνι κόντρα στον Απόλλωνα. Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Μπερτόγλιο, Γκαρσία, Γκάμα, Μαντσίνι οι έντεκα που εμπιστεύτηκε ο Μάντζιος. Πρώτη καλή στιγμή για τον Άρη στο 10′, όταν ο Μαντσίνι έσπασε ωραία την μπάλα στον Γκάμα που έκανε όμως κακό σουτ με τη μπάλα να πηγαίνει αργά στην αγκαλιά του Βέρλχουστ.

ΚΑΚΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πολύ καλό το πρώτο ημίχρονο και από τις δυο ομάδες, ελάχιστες οι καλές στιγμές και οι επικίνδυνες φάσεις. Ο Άρης χωρίς έμπνευση στο παιχνίδι του, δεν ήταν απειλητικός απέναντι σε έναν Απόλλωνα που επέλεξε να βγαίνει στις αντεπιθέσεις. Καλύτερη στιγμή για τον Άρη στο 37′ όταν η βοβερή προβολή του Ντεντάκη στο σουτ του Γκάμα σταμάτησε την προσπάθεια από εξαιρετική θέση.

ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΡΥΘΜΟΣ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πιο γρήγορο ρυθμό. Ο Άρης προσπάθησε να πιέσει για να βρει το γρήγορο γκολ και στο 49΄το σουτ του Μαντσίνι έφυγε άουτ, ενώ στο 54΄ το σουτ του Ματίγια μπλόκαρε ο Βέρλχουστ. Στο 55′  ο Απόλλωνας απείλησε με τον Μπαξεβανίδη να βγαίνει απέναντι από τον Κουέστα και τον Ισπανό να διώχνει εξαιρετικά!

ΕΡΙΞΕ ΕΝΤΙΑΓΕ, ΤΖΕΓΚΟ, ΖΗΤΗΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Στο 64′ ο Μάντζιος έριξε στη μάχη τους Εντιαγέ και Τζέγκο, αντί των Ματίγια, Σάσα, ζητώντας περισσότερη φρεσκάδα, αλλά κυρίως δημιουργία στο παιχνίδι του Άρη. Ο προπονητής του Άρη ζήτησε το γκολ με τον Λόπεθ να μπαίνει σε ρόλο καθαρού φορ στο παιχνίδι και τον Μαντσίνι στα πλάγια. Οι κιτρινόμαυροι αύξησαν την πίεση τους, πάτησαν περιοχή και στο 74′ είχε καλή στιγμή με τον Γκάμα να κάνει την σέντρα και τον Μπερτόγλιο να προσπαθεί να τσιμήσει την μπάλα και να την στέλνει άουτ. Στο 79′ εξαιρετικό χτύπημα φάουλ από τον Γκάμα, έδιωξε ο Βέρλχουστ.

ΡΟΝΤΕΟ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Ροντέο στο τέλος του αγώνα και στις καθυστερήσεις! Στο 91′ κάθετη του Μαρτίνες στον Σίγκνιεβιτς, αυτός υπό την πίεση του Μπράμπετς δεν τελειώνει καλά το τετ-α-τετ. Στην αντεπίθεση ο Άρης έφτασε μια ανάσα από το 0-1 με τον Χαΐροβιτς να βλέπει τον Μπαξεβανίδη να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα. Στο 94′ ο Άρης θα μπορούσε να είχε φύγει με την νίκη, αλλά ο Βέρχουλστ με τεράστια επέμβαση δεν επέτρεψε στον Μπράμπετς να σκοράρει με κεφαλιά!

Διαιτητές: Καραντώνης (Κωσταράς, Παπαδάκης, 4ος Κουμπαράκης, VAR: Ζαμπάλας, Φωτόπουλος)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Μπαξεβανίδης, Ρόγκνε, Άλβες, Κάστρο, Παμλίδης (77’ Λα Πάρα), Σλίβκα, Ιωαννίδης (68’ Σίγκνιεβιτς), Γιαννιώτας (46’ Μαρτίνες), Παπαγεωργίου (85’ Φατιόν).

AΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα (64’ Τζέγκο), Ματίγια (64’ Ντιαγέ), Μπερτόγλιο (85’ Χαΐροβιτς), Γκαρσία (70’ Λόπεθ), Γκάμα, Μαντσίνι.

 

To Top