Πάει για αρνητικό ρεκόρ, εάν…

Στην ιστορία είναι πιθανό να μπει η όγδοη αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λίγκας. 
Αν δεν μπουν τουλάχιστον τρία γκολ στους σημερινούς αγώνες τότε θα έχουμε νέο αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας σε μία αγωνιστική. 

Αήττητος στα πέντε πρώτα εκτός έδρας ματς παρέμεινε ο Ατρόμητος, ο οποίος σημείωσε ρεκόρ στην ιστορία του.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 8ης αγωνιστικής, όπως τα παρουσίασε το sport-fm: 

* Στην ιστορία είναι πιθανό να μπει η όγδοη αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λίγκας. Τέσσερις αγώνες έχουν λήξει 0-0 και στους υπόλοιπους δύο μπήκαν τέσσερα γκολ, όμως στα σημερινά ματς σε Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη δεν σημειωθούν τουλάχιστον τρία τέρματα τότε θα έχουμε νέο αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας σε μία αγωνιστική.

* Η πιο αρνητική επίδοση είχε σημειωθεί τη 16η αγωνιστική της σεζόν 2008/09, όταν τα γκολ που είχαν επιτευχθεί ήταν μόλις έξι. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: Εργοτέλης – Πανθρακικός 0-1, Ξάνθη – Πανιώνιος 0-0, Αστέρας Τρίπ. – Ολυμπιακός 0-1, Λεβαδειακός – Αρης 2-0, ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 2-0, Θρασύβουλος – Λάρισα 0-0, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0 και Πανσερραϊκός – Ηρακλής 0-0.

* Εξι γκολ σε οκτώ αγώνες είχαμε και στην 27η αγωνιστική του 1969-70, με τη διαφορά ότι τότε υπήρχε και ένατο παιχνίδι, το οποίο όμως δεν διεξήχθη. Η Παναχαϊκή είχε τιμωρηθεί λόγω δωροδοκίας και είχε χάσει με 2-0 στα χαρτιά τον εντός έδρας αγώνα της με τον Πανιώνιο. Οκτώ γκολ είχαν μπει και σε δύο αγωνιστικές του 1985-86, την 19η και την 21η.

* Τους 800 βαθμούς μακριά από τη Νέα Σμύρνη στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε ο Πανιώνιος, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 2-1 στην έδρα του Πανθρακικού. Η τελευταία φορά που οι Νεοσμυρνιώτες είχαν τρία «διπλά» στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ήταν το 2008/09, όταν είχαν νικήσει Πανσερραϊκό, Εργοτέλη και Θρασύβουλο.

* Η ΑΕΚ πανηγύρισε χθες, 28η Οκτωβρίου, το πρώτο της τρίποντο σε κανονική περίοδο πρωταθλήματος μετά την… 25η Μαρτίου, όταν είχε επικρατήσει 1-0 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ με γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου.

* Αήττητος στα πέντε πρώτα εκτός έδρας ματς παρέμεινε ο Ατρόμητος, ο οποίος σημείωσε ρεκόρ στην ιστορία του στην Α’ Εθνική. Την περσινή σεζόν είχε μία νίκη και τρεις ισοπαλίες, μέχρι που ηττήθηκε από την Ξάνθη.

*  Οι έξι αγώνες χωρίς νίκη των Περιστεριωτών δεν είναι αρνητικό ρεκόρ, όμως θυμίζουν την σεζόν που είχαν πραγματοποιήσει πριν από δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, την αγωνιστική περίοδο 2010/11 είχαν μείνει χωρίς νίκη επί οχτώ αγώνες στο β’ γύρο (5 ισοπαλίες, 3 ήττες), μέχρι που επιβλήθηκε 3-1 του Ολυμπιακού στην προτελευταία αγωνιστική.

* Ποτέ στο παρελθόν ο Πανιώνιος δεν είχε έξι νίκες στους οχτώ πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος. Οι μέχρι τώρα καλύτερες επιδόσεις των «κυανέρυθρων» ήταν οι πέντε νίκες τη σεζόν 1970/71 και τη 1973/74, αλλά η πιο άμεσα συγκρίσιμη πορεία με τη φετινή είναι εκείνη του 1984/85. Τότε είχε μείνει αήττητος στους οκτώ πρώτους αγώνες με τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες και ήταν και πάλι στη δεύτερη θέση, πίσω από τον ΠΑΟΚ και ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό.

*  Τις 100 συμμετοχές σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις συμπλήρωσε ο Μιχάλης Μπουκουβάλας της Κέρκυρας. Ο 24χρονος αμυντικός, ο οποίος έχει αρχίζει να παίζει ως αμυντικό χαφ, μετράει 35 παρουσίες στην Α’ Εθνική, 29 στη Β’, 26 στη Γ’, 8 στο Κύπελλο και 2 στην Ευρώπη.

*  Τις 200 συμμετοχές σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες έφτασε, από την πλευρά του, ο Μηνάς Τζανής του Πλατανιά. Ο 28χρονος μπακ των Κρητικών είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη Γ’ Εθνική με τη φανέλα του Ατσαλένιου στις 28/9/2003, στη νίκη με 1-0 επί της Ρόδου. Μέχρι σήμερα έχει 12 συμμετοχές στην Α’ Εθνική, 45 στη Β’ και 143 στη Γ’.

*  Τις 100 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 64 είναι στην πρώτη κατηγορία και οι υπόλοιπες στη Β’ Εθνική, έφτασε ο Σουμπίνιο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είχε έρθει το καλοκαίρι του 2009 στην Ελλάδα και το ντεμπούτο του ήταν στις 13/9/2009, στον αγώνα Ιωνικός – Εθνικός 0-1.

To Top