ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πάει για Σεπτέμβριο το πρωτάθλημα, κανείς δεν κάνει πίσω! O χρόνος “σύμμαχος” του Άρη

Πάει για Σεπτέμβριο το πρωτάθλημα, κανείς δεν κάνει πίσω! Στην προκειμένη περίπτωση είναι φανερό ότι ο χρόνος είναι “σύμμαχος” του Άρη.

Το πιο πιθανό – βάσει των σημερινών δεδομένων – είναι το πρωτάθλημα να αρχίσει τον Σεπτέμβριο. Μετά τα δυο ματς της Εθνικής Ελλάδας (με Κόσοβο εκτός έδρας και με Σουηδία εντός) στις αρχές του επόμενου μήνα, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μια και ουδείς φαίνεται διατεθειμένος να κάνει πίσω!

Μια εξέλιξη που σε πρώτη ανάγνωση μπορεί να θεωρηθεί “σύμμαχος” του Άρη, μια και περιμένει τις μεταγραφές και τα νέα πρόσωπα και θέλει χρόνο.

Ποδοσφαιριστές όπως οι Ιτούρμπε και Λούμορ, αλλά και από χθες ο Καμαρά θα έχουν -στο ενδεχόμενο της αναβολής- περισσότερες προπονήσεις στα πόδια τους με την ομάδα, ανακτώντας το χαμένο έδαφος.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ από την Αθήνα:

Α. Δεν θέλουν να κάνουν πίσω οι ομάδες που έχουν δεδομένα συμβόλαια. Είτε από πέρυσι με τη Nova (Ολυμπιακός που το ανανέωσε εφέτος, Αρης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα), είτε από την εφετινή σεζόν με την Cosmote TV (AEK, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ). Δηλαδή, δεν θέλουν να «χαλάσουν» τις συμφωνίες που έχουν ήδη συνάψει, να «κόψουν» δικά τους χρήματα για να τα βάλουν σε «κουμπαρά» ώστε να λάβουν τελικά περισσότερα οι «μικροί».

Β. Δεν θέλουν να κάνουν πίσω οι έξι (Αστέρας, Βόλος, Λαμία, Παναιτωλικός, Απόλλων, Ιωνικός). Παρότι έχουν στα χέρια τους από 1,2 – 1,3 εκατ. Ευρώ έκαστος από την Cosmote TV για διετή ή και τριετή συμβόλαια, αρνούνται να υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Επιμένοντας για συμφωνία περί «κεντρικής διαχείρισης» από την επόμενη σεζόν και ζητώντας περισσότερα χρήματα για την εφετινή σεζόν. Σημαντικό επιχείρημά τους ότι η κεντρική διαχείριση είχε συμπεριληφθεί αρχικά στην ολιστική μελέτη των FIFA/UEFA, αλλά ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί (ούτε πρόκειται…) στο καταστατικό της ΕΠΟ, ώστε να καταστεί «υποχρεωτική».

Γ. Αποκλείεται να κάνει πίσω η Cosmote TV, η οποία έχει ξεκαθαρίσει στις ομάδες ότι οι προσφορές που έχει κάνει δεν πρόκειται να αυξηθούν.

Δ. Οσο για τον ΠΑΟΚ; Φαίνεται ότι τα έχει «σπάσει» οριστικά με τη Nova και του… μένει η πρόταση της Cosmote Tv που δεν τον ικανοποιεί. Προς το παρόν τα παιχνίδια του μεταδίδονται από το OPEN TV του Ιβάν Σαββίδη. Αν τελικά μπορεί να αρνηθεί 9-10 εκατ. Ευρώ και να δείχνει τα ματς στο «ελεύθερο» κανάλι του; Αυτό θα φανεί στην πράξη πλέον.

To Top