Πάει στα 4 ευρώ ο γύρος στη Θεσσαλονίκη! (video)

Δυσβάσταχτες είναι οι ανατιμήσεις σε όλες τις πρώτες ύλες αλλά και οι αυξήσεις στην ενέργεια, πιέζοντας ακόμη και τις τιμές στο γρήγορο φαγητό, με κυρίαρχο ζήτημα το “κάλπασμα” της τιμής του ηλιελαίου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

Το ηλιέλαιο είχε 16 ευρώ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία και πλέον έχει πάει στα 26 ευρώ το δεκάλιτρο, μέσα σε δέκα μόλις ημέρες, ενώ υπάρχει και σοβαρή έλλειψη. Με το κρέας να έχει άνοδο 25 με 30%, όπως είναι λογικό αυτές οι αυξήσεις αρχίζουν να φαίνονται και στον καταναλωτή.

Ειδικότερα, οι τιμές στο σουβλάκι πηγαίνουν από τα 3 στα 3,50 ευρώ και ο γύρος από τα 3,50 στα 3,90. Πρόκειται για μία αύξηση περίπου 10%, ενώ η πίεση παραμένει ισχυρή για τα καταστήματα γρήγορου φαγητού.

Σημειώνεται πως, όπως έγινε γνωστό μέσα στην εβδομάδα, πολλά σούπερ μάρκετ στην Ισπανία άρχισαν να πωλούν με το δελτίο το ηλιέλαιο, με την αλυσίδα Corte Inglés, στη Μαδρίτη να ανακοινώνει: «έχουμε προβλήματα στον ανεφοδιασμό με ηλιέλαιο. Γι’ αυτόν τον λόγο επιτρέπεται η αγορά μόνο τριών μπουκαλιών του ενός λίτρου ή μιας συσκευασίας των πέντε λίτρων ανά πελάτη την ημέρα». Η Ουκρανία κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο όσον αφορά την παραγωγή και τις εξαγωγές ηλιελαίου

Στην εκπομπή “Σήμερα” μίλησε ο ιδιοκτήτης ενός σουβλατζίδικου στη Θεσσαλονίκη, για την τιμή του γύρου που θα φτάσει ακόμη και τα 4 ευρώ!

To Top