Πάθος, ταλέντο, νιάτα, αλλά και (επιθετικές) αδυναμίες στο πρώτο τεστ μπροστά στον κόσμο του (0-0)

Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα του Άρη στο πρώτο της φιλικό τεστ επί ελληνικού εδάφους και μπροστά στο κοινό της. Οι κίτρινοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τα δυνατά μαρκαρίσματα των αντιπάλων και διακόπηκε αρκετές φορές από τα σκληρά φάουλ.

Κάτω από την απειλή δυνατής βροχής, με αρκετά μαύρα σύννεφα πάνω από τον ουρανό του Κλεάνθης Βικελίδης και μπροστά σε περίπου 5.000 (θα μπορούσε να ήταν πολύ περισσότεροι, ο σύλλογος του έχει ανάγκη…) ενθουσιώδεις φιλάθλους, ο Άρης έστειλε αρκετά θετικά μηνύματα, ήταν καλύτερος του ΠΑΣ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δικαιούταν ένα γκολ.

Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη έδειξε για μια ακόμη φορά αρετές μεσοαμυντικά, ξεχείλιζε από πάθος και δύναμη, με παίκτες που πάλευαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η κιτρινόμαυρη ομάδα είχε μεγάλη συνοχή ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησε και ευκαιρίες για γκολ με αποκορύφωμα τη φάση του48’με πρωταγωνιστή τον Γκέσιο και τον Καζναφέρη να μην μπορεί από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.

Μετά το 60’ οι πολλές αλλαγές που έγιναν και από τους δυο προπονητές έριξαν τον ρυθμό του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν αυτοί στο γκολ, είχαν δοκάρι στο 65΄μετά από φάουλ του Γεωργίου, ενώ στην φάση των καθυστερήσεων ο Διούδης σταμάτησε τον κεραυνό του Κεϊτά.

Ο Άρης βρίσκεται σε ένα δρόμο, προχωράει σταθερά μέρα με τη μέρα, θέλει πολύ δουλειά, όμως, ακόμη. Ο Κατσαβάκης πειραματίζεται ακόμη, οι παίκτες είναι σφιγμένοι, αλλά είναι φανερό ότι υπάρχει ταλέντο και ενθουσιασμός και ο χρόνος κυλάει υπέρ του Άρη.

Σίγουρα κρατάει τα καλά. Σήμερα δεν έκρυψε τις αδυναμίες του κυρίως μεσοεπιθετικά. Ας μην ξεχνάμε ότι είχε τρεις βασικές απουσίες (Τριανταφυλλάκο, Καπετάνο, Γιαννιώτα) πράγμα που μείωσε την ποιότητα της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης (71’ Διούδης), Ασλανίδης, Γιαννίτσης (67’ Νταμαρλής), Παπαζαχαρίας, Παντίδος (46’ Τσουκάνης), Καζναφέρης, Αγγελούδης (46’ Γκέσιος), Παπαστεριανός (85’ Αντωνιάδης), Σουνάς (64’ Κανούλας), Καραγιάννης (46’ Οικονομόπουλος), Ηρακλής (60’ Μαργαρίτης).

ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φέγκρους, Λίλα (62’ Κεϊτά), Βίλα (60’ Ντε Βινσέτι), Γεωργίου, Γιάκος (60’ Κολοβέτσιος), Μιχαήλ, Ντάσιος (60’ Μπράνα), Πάντος (82’ Κωστάκης), Πατσατσόγλου (81’ Αυγενίκου), Τζανής, Τζημόπουλος.

 Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα όπως σας την παρουσίασε λεπτό προς λεπτό live το PRESSARIS

 

To Top