ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πάκο Ερέρα: “Δεν με ένοιαζαν τα χρήματα, να κάνω κορυφαία ομάδα τον Άρη”

Ο νέος προπονητής του Άρη, Πάκο Ερέρα, μίλησε για τη συμβουλή που δέχτηκε από τον Ερνέστο Βαλβέρδε πριν αποδεχτεί την πρόταση των “κίτρινων” και υποστήριξε ότι δεν του πήρε χρόνο να συμφωνήσει με τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Πάκο Ερέρα θα δουλέψει για πρώτη φορά εκτός Ισπανίας μετά το 2006. Τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς είχε αποχωρήσει από την Αγγλία, όπου υπήρξε συνεργάτης του Ράφα Μπενίτεθ στη Λίβερπουλ (είχαν κατακτήσει το Champions League του 2005). Πέρασαν 12 χρόνια δουλειάς στην Ισπανία και τώρα μια νέα εμπειρία στην πολύχρονη καριέρα του στην προπονητική, ο Άρης. Ο 64χρονος Ίβηρας τεχνικός μίλησε στο Sport24.grγια την απόφασή του να εργαστεί στην Ελλάδα και για τις συζητήσεις που έκανε με τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, πριν αποδεχτεί την πρόταση του Θόδωρου Καρυπίδη.

Ο Καταλανός υποστήριξε ότι έβαλε σε δεύτερη μοίρα τα χρήματα, καθώς αναζητούσε μια νέα πρόκληση και ενώ είχε τρεις προτάσεις από ισπανικές ομάδες. Δήλωσε ότι στόχο έχει να βάλει τις βάσεις για να φτάσει σε κορυφαίο επίπεδο ο Άρης, θυμήθηκε τα παιχνίδια της νέας του ομάδας με Μπόκα Τζούνιορς, Σαραγόσα και Ατλέτικο και επεσήμανε ότι η καλύτερη προπονητική εμπειρία της καριέρας του δεν ήταν ούτε η Λίβερπουλ, ούτε η Σαραγόσα, ούτε η Θέλτα, αλλά η “μικρή” Μπανταχόθ….

– Πήραν χρόνο οι συζητήσεις με τον Άρη;

“Η διαπραγμάτευση ήταν απλή, κάθε άλλο παρά περίπλοκη. Χρόνο χρειάζεσαι μόνο για να πάρεις την οριστική σου απόφαση. Στην Ισπανία δέχτηκα τρεις προτάσεις και έπρεπε να σκεφτώ. Στο τέλος όμως πήρα την απόφαση να δουλέψω εκτός Ισπανίας, ήθελα μια διαφορετική εμπειρία. Η διαπραγμάτευση δεν ήταν τόσο σημαντική για εμένα, ούτε τα χρήματα”.

– Ποιος είναι ο στόχος σας με τον Άρη;

“Αυτό που με αγχώνει, είναι ότι θέλω να φτιάξω μια καλή ομάδα σε λίγο χρόνο. Σκέφτομαι επίσης ότι αν δουλέψουμε καλά, ο Άρης σίγουρα θα τα καταφέρει πολύ καλά στο πρωτάθλημα και όλοι θα είναι χαρούμενοι. Το αν μείνω για αρκετό καιρό ή όχι, δεν με απασχολεί. Θέλω να βάλω τις βάσεις για κάτι καλό, να κάνουμε ποιοτική δουλειά και ο Αρης θα είναι σε κορυφαίο επίπεδο”.

– Θυμάστε καθόλου τα παιχνίδια του Άρη με την Ατλέτικο ή τη Σαραγόσα στην Ευρώπη;

“Φυικά. Θυμάμαι την ατμόσφαιρα. Είναι αδύνατο να μην σου κάνει εντύπωση μια τέτοια ατμόσφαιρα. Όπως επίσης θυμάμαι τον αγώνα με τη Μπόκα Τζούνιορς. Μου είχαν πει για τους οπαδούς του Άρη, μπήκα σε computer και είδα τι συνέβη σε αυτά τα παιχνίδια”.

– Είχατε να διαλέξετε μεταξύ του Άρη και κάποιας ισπανικής ομάδας;

“Ξεκάθαρα όχι. Ήμουν σίγουρος. Δεν κάθισα να σκεφτώ ποια ομάδα δίνει τα περισσότερα χρήματα. Ήθελα νέα εμπειρία και εύχομαι να είναι όπως το φαντάζομαι. Ήθελα να ζήσω ένα νέο πρωτάθλημα”.

– Μιλήσατε με τον Ερνέστο Βαλβέρδε προτού πάρετε την απόφασή σας. Μπορείτε να μας πείτε τι συζητήσατε;

“Είμαστε φίλοι και μιλάμε κάθε μήνα. Μερικές φορές τηλεφωνιόμαστε και λέμε ποιος έπαιξε καλά, ποιος όχι. Ή του λέω καμιά φορά για πλάκα ότι πρέπει να παίζει 90 λεπτά ο Μέσι για να κερδίζει η ομάδα του. Ήμασταν μαζί τρία χρόνια στην Εσπανιόλ. Η τελευταία μας σεζόν δεν ήταν καλή. Η πρώτη εξαιρετική, είχαμε παίξει σε τελικό στην Ευρώπη και χάσαμε στα πέναλτι. Ήξερα ότι είχε πρόταση από την Ελλάδα και του είπα: «Ερνέστο, πήγαινε. Θα φύγω κι εγώ, όπως και έγινε». Πράγματι του τηλεφώνησα και τον ρώτησα για το πώς είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, πώς είναι το ποδόσφαιρο και γενικά η κατάσταση. Ένα πράγμα μου είπε: «Να έχεις παίκτες με καρδιά στην Ελλάδα και όλα θα πάνε καλά».

–  Ποια ήταν η καλύτερη προπονητική σας εμπειρία;

“Η καλύτερη ήταν στην Μπανταχόθ. Εκεπί έπαιξε οκτώ χρόνια και αργότερα την ανέλαβα ως προπονητής, η πρώτη μου εμπειρία σε αυτό το κομμάτι. Ήμουν προπονητής, αθλητικός διευθυντής, υπεύθυνος για το αθλητικό υλικό, πατέρας των παικτών. Ήμουν τα πάντα. Εξασφαλίσαμε άνοδο στη δεύτερη κατηγορία. Είχαμε ταπεινούς παίκτες, εργατικούς και ανεβήκαμε. Ήταν η μεγαλύτερη εμπειρία της καριέρας μου”.

– Τι κάνει τόσο ξεχωριστό το ισπανικό ποδόσφαιρο;

“Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Ποιότητα και δουλειά. Πολύ καλές ακαδημίες. Ο Μέσι και ο Τσάβι προέρχονται από την ακαδημία της Μπαρτσελόνα. Επίσης υπάρχει εξαιρετικό scouting, γι’ αυτό και αποκτώνται πολύ καλοί ξένοι ποδοσφαιριστές”. 

To Top