ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάκο Ερέρα ο… τέταρτος! Οι Ισπανοί του “κιτρινόμαυρου” πάγκου… (photo)

Ο 64χρονος Ισπανός, προπονητής Πάκο Ερέρα, θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άρη, της «επόμενης μέρας», καθώς έχει συμφωνήσει  με τον Θοδωρή Καρυπίδη.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Οι τρεις που προϋπήρξαν από την πατρίδα του Πάκο Ερέρα, ήταν οι Κίκε Ερνάντεθ, Κάρλος Ολίβα και Λούκας Αλκαράθ. Από αυτούς, μόνο ο πρώτος κατάφερε να έχει μία σχετικά καλή πορεία στους Θεσσαλονικείς.

Ο Κίκε Ερνάντεθ, έχοντας σταματήσει πλέον την προπονητική σε ηλικία 59 ετών, έχει καταγράψει δύο θητείες στον Άρη. Το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2006/07 όπου αντικατέστησε τον Γκιγιέρμο Όγιος και είχε σε 13 ματς, 8 νίκες, 2 ισοπαλίας και 3 ήττες, οδηγώντας τους «κιτρινόμαυρους» στην ευρωπαϊκή έξοδο. Αποχώρησε εν συνεχεία για να επιστρέψει και πάλι το καλοκαίρι του 2008, όπου έμεινε για μισή σεζόν. Σε 21 ματς είχε 8 νίκες, 7 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Ο Χουάν Κάρλος Ολίβα διαδέχθηκε τον Κίκε Ερνάντεθ στον πάγκο του Άρη, το καλοκαίρι του 2007 για να αποχωρήσει μετά την… πρεμιέρα του πρωταθλήματος και την ισοπαλία (0-0) με τον Πανιώνιο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τον αντικατέστησε, ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, που οδήγησε την ομάδα στην Ευρώπη, αλλά και στον χαμένο τελικό του Καυτανζογλείου με τον Ολυμπιακό.

Ο τελευταίος μέχρι τον… Πάκο Ερέρα, ήταν ο Λούκας Αλκαράθ. Ήρθε αρκετά αργότερα στον Άρη και έμεινε στην ομάδα, μόλις για 8 αγώνες! ΙΟ μέχρι πρότινος προπονητής της Αλμερία, είχε καταγράψει στον πάγκο του Άρη, 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Ανέλαβε στις 3 Δεκεμβρίου του 2012 και αποχώρησε στις 29 Ιανουαρίου του 2013.

To Top