ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάλεψε, άγγιξε την υπέρβαση (2-1), αλλά είπε αντίο στην Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι

Κρίμα κι άδικο! Πάλεψε με ψυχή, άγγιξε την υπέρβαση (2-1), αλλά είπε αντίο στην Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία είναι αυτή που πέρασε στα πλέι οφ του Europa Conference League.

Ο Άρης αν και ήταν σήμερα καθολικά ανώτερος των Ισραηλινών, πλήρωσε ένα τραγικό λάθος του Μπράμπετς, κόντρα στην ροή του αγώνα και παρά την νίκη του με 2-1, έμεινε εκτός από την Ευρωπαϊκή συνέχεια. Τα κιτρινόμαυρα γκολ Γκρέι και Ντουκουρέ, δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο με τον Πάλμα.

Ο Άρης που πλήρωσε το κακό πρόσωπο στο πρώτο ματς, αλλά και την μοναδική ευκαιρία που έχασε ο Καμάτσο από το ένα μέτρο μέσα στο Ισραήλ… Εκπληκτική ατμόσφαιρα από τους χιλιάδες φιλάθλους του Άρη που είδαν για τρίτη σεζόν, την ιστορία να επαναλαμβάνεται με αρνητικό τρόπο, μια και η ομάδα δεν ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα, όπως με Μόλντε και Αστάνα.

ΜΕ ΠΑΛΜΑ – ΟΝΤΟΥΜΠΑΓΙΟ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ… ΡΟΝΤΕΟ

Με δυο αλλαγές ξεκίνησε το παιχνίδι ο Χερμάν Μπούργος ρίχνοντας στη μάχη τους Πάλμα και Οντουμπάγιο. Ο Αργεντίνος προπονητής ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τους: Κουέστα, Οντουμπάγιο, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ, Νταμπό, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Πάλμα και Γκρέι.

Το παιχνίδι έμοιαζε ροντέο στα πρώτα λεπτά με τον Άρη να ανεβάζει πολύ τις γραμμές του με σκοπό να στριμώξει τη Μακάμπι, αλλά να του λείπει η ηρεμία, με αποτέλεσμα να βρεθεί ανοιχτός στα μετ’ όπισθεν. ‘Ηταν φανερή η νευρικότητα των κιτρινόμαυρων στα πρώτα λεπτά, με την φοβερή κερκίδα να δίνει συνεχώς το σύνθημα και ρυθμό…

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΠΑΛΜΑ KAI ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ!

Στο 25′ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον Άρη να κάνει το 1-0. Ο Πάλμα με φοβερό φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Μακάμπι, για να ακολουθήσει ένας επιθετικό μονόλογος των κιτρινόμαυρων που πολιόρκησε την άμυνα των Ισραηλινών. Η Μακάμπι επιστράτευσε το σκληρό παιχνίδι και τα φάουλ για να σταματήσει τον Άρη. Χαρακτηριστικό στατιστικό ότι με το κλείσιμο του πρώτου μέρους μέρους η Μακάμπι έκανε σχεδόν τα πενταπλάσια φάουλ (4-15) σε σχέση με τον Άρη! Ξεκάθαρα καλύτεροι στα πρώτα… 46′ λεπτά οι κιτρινόμαυροι, με το 0-0 να τους αδικεί. 6(4)-2(1) οι τελικές (στον στόχο) για Άρη και Μακάμπι, αντίστοιχα.

ΠΕΝΑΛΤΙ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ ΓΚΡΕΪ 1-0!

Το ίδιο σκηνικό στο β΄ μέρος. Ο Άρης μπήκε δυνατά και πίεσε για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με την Μακάμπι να προσπαθεί να “σκοτώσει” τον ρυθμό του αγώνα. Στο 55΄το παιχνίδι πήρε φωτιά! Ο Ιτούρμπε “γκρεμίστηκε” μέσα στην περιοχή, πεντακάθαρο πέναλτι, το οποίο όμως χρειάστηκε η παρέμβαση του επόπτη για να δοθεί! Ακολούθησε σύρραξη και διαμαρτυρίες από τους Ισραηλινούς. Ο Σκωτσέζος ρέφερι έδειξε στην ίδια φάση αρχικά κόκκινη στον Μπίτον, αλλά ο βοηθός του του είπε να την δώσει στον Γκλάζερ και έτσι άλλαξε απόφαση. Το παιχνίδι διακόπηκε για πέντε και στο 60′ ο Γκρέι “βομβάρδισε” τα δίχτυα κάνοντας το 1-0!

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ “ΣΚΑΚΙΕΡΑ”

Ο Ίβιτς άλλαξε στο 67′ τους δύο επιθετικούς του περνώντας στο παιχνίδι τον Ζάχαβι και τον Γκολάσα, με τον Άρη να έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα. Την ίδια ώρα, ο Μπούργος έριξε στη “μάχη” Καμάτσο αντί Νταμπό και Μανού Γκαρθία αντί Ιτούρμπε, με τον Ισπανό να παίζει δίπλα στον Ντουκουρέ.

TΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΜΠΡΑΜΠΕΤΣ (1-1)

Κόντρα στην ροή του αγώνα η Μακάμπι κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα τραγικό λάθος του Μπράμπετς και να ισοφαρίσει στο 74′. Ο Μπράμπετς έδιωξε πολύ άσχημα, ο Ζάχαβι πήρε την ασίστ από τον Κανιχόφσκι, βρέθηκε τετ α τετ με τον Κουέστα και έκανε το 1-1. Το γκολ ήρθε στο χειρότερο σημείο, με τον Άρη να χάνει το ψυχολογικό αποτέλεσμα, ενώ έμοιασε θέμα χρόνου το δεύτερο γκολ.

ΚΟΝΤΡΑΣΤ ΜΕ ΓΚΡΕΪ ΚΑΙ ΝΤΟΥΚΟΥΡΕ 2-1

Στο 80′ τεράστια ευκαιρία για τον Άρη με τον Γκρέι να βγαίνει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Μακάμπι και αυτός να τον νικάει. Όμως ένα λεπτό αργότερα εξιλεώθηκε. Στο 81′ ο Γκρέι βρήκε ωραία μέσα στην περιοχή τον Ντουκουρέ με φοβερό τακουνάκι και αυτός με σουτ έκανε το 2-1. Η “φωτιά” στο Βικελίδης… αναζωπυρώθηκε.

ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΑΡΔΙΕΣ

Έσπασαν καρδιές στα τελευταία λεπτά. Τεράστια ευκαιρία στο 85′ με τον Πάλμα για να στείλει το ματς στην παράταση. Έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, κεφαλιά του Γκρέι από κοντά, με τον πορτιέρο της Μακάμπι να μπλοκάρει.

Ο Άρης δεν κατάφερε να βρει το γκολ της παράτασης μέχρι το 97′ κι έμεινε στην νίκη που δεν του έδωσε την πρόκριση.

Oι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Μπούργος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πέερσμαν, Νταμπό (Καμάτσο 68′), Ντουκουρέ (Ντιόπ 90+5′), Μαντσίνι (Γκαρσία 78′), Ιτούρμπε (Γκαρθία 68′), Πάλμα (Χατζηϊωάννου 90+5′), Γκρέι.

ΜΑΚΑΜΠΙ (Ίβιτς): Πέρετζ, Μπίτον, Γεϊνί, Σαμπορίτ, Ζεράλντες, Χοζέζ (Καντίλ 78′), Φαν Όβεριμ (Ρίκαν 90′), Γκλέιζερ, Κανιτσόφσκι (Μπίτον 90+1′), Κουβάς (Γκολάσα 66′), Γιοβάνοβιτς (Ζάχαβι 66′).

Διαιτητής: Τζον Μπίτον. Βοηθοί: Ντάνιελ ΜακΦαρλέιν – Ντάγκλας Πότερ, 4ος Στιβ ΜακΛιν, όλοι από τη Σκωτία.

To Top