ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πάλεψε ένα ημίχρονο ο Άρης, αλλά λύγισε από την ΑΕΚ (1-2)

Ο Άρης των πολλών απουσιών, προηγήθηκε απέναντι στην ΑΕΚ με τον Μορόν, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφάρισαν στο 49′ έχασαν πολλές ευκαιρίες με τον Λευτέρη Χουτεσιώτη να είναι ο κορυφαίος του Άρη και τελικά βρήκαν ξανά δίχτυα με το 1-2 να είναι το τελικό σκορ για την 6η αγωνιστική των play offs.

 

ΜΕ ΕΝΔΕΚΑΔΑ… ΑΝΑΓΚΗΣ

Ο Χουλιάν Κουέστα ετοιμαζόταν για την κατάρριψη ενός ιστορικού ρεκόρ τελικώς όμως αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω στομαχικών διαταραχών και υψηλού πυρετού κι έτσι τη θέση του στην 11αδα πήρε ο Λευτέρης Χουτεσιώτης. Στην τετράδα της άμυνας, ο Μάρτιν Μοντόγια πήρε θέση στη δεξιά πλευρά αντί του Μόζες Οντουμπάτζο ενώ στο κέντρο αυτής παρέμειναν οι Ρόουζ-Μπράμπετς όπως και ο Βαλεντίνο Φατόρε στην αριστερή πτέρυγα.

Στο 4-3-3 του Άκη Μάντζιου, ο Μπίργκερ Βερστράτε ήταν το αμυντικό χαφ έχοντας λίγο πιο μπροστά τον Βλάντιμιρ Νταρίντα ενώ ο Μανού Γκαρθία σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Λορέν Μορόν ο οποίος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης με τους Σαμόρα-Παναγίδη στα άκρα.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΣΑΜΟΡΑ

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά με γρήγορο ρυθμό και την ΑΕΚ να έχει την πρώτη ευκαιρία της μόλις στο 2ο λεπτό. Βαθιά μπαλιά προς τον Ελίασον που έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Χουτεσιώτη με ωραία επέμβαση να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Αθανασιάδη να κάνει τεράστια απόκρουση λέγοντας “όχι” στον Σαμόρα.  Ο Κοσταρικανός έπιασε πολύ δυνατό και τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή της ΑΕΚ σημαδεύοντας τη δεξιά γωνία του του Αθανασιάδη που εκτινάχθηκε και έδιωξε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Στο 23′ μεγάλη διπλή φάση για τον Άρη. Τρομερό σουτ του Μορόν με τη μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του Κάλενς και τον Αθανασιάδη τελευταία στιγμή να διώχνει τη μπάλα. Μετά το σουτ του Μορόν και την επέμβαση του Αθανασιάδη η μπάλα έφτασε στον Παναγίδη που επιχείρησε ένα ακόμη σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Μανού Γκαρθία έκανε το νέο σουτ για να φύγει η μπάλα λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

ΜΟΡΟΝ, VAR ΚΑΙ 1-0 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Στο 37′ 0 Άρης είχε τεράστια ευκαιρία η οποία τελικά του έδωσε το προβάδισμα μέσω VAR. Ο Μορόν έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Σιμάνσκι και πήγε προς την εστία, ο Αθανασιάδης έκανε την επέμβαση και σταμάτησε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Η μπάλα όμως σύμφωνα με την υπόδειξη του VAR πέρασε την γραμμή, πριν ο Αθανασιάδης αποκρούσει το σουτ του Μορόν, με τον διαιτητή να δείχνει σέντρα και τον Άρη να παίρνει κεφάλι στο σκορ.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Η ΑΕΚ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ έφερε το ματς στα ίσια. Στο 49′ η ΑΕΚ βρήκε γκολ ισοφάρισης με τον Σιντιμπέ από κοντά όταν ο Πόνσε έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Γάλλο μπακ από κοντά να την σπρώχνει στα δίχτυα.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο πρωταγωνιστής ήταν ο Λευτέρης Χουτεσιώτης. Ο παίκτης που κλήθηκε να καλύψει το κενό του Χουλιάν Κουέστα, όχι απλά ανταπεξήλθε αλλά κατέβασε τα ρολά.

Στο 56′ σέντρα του Άμραμπατ από τα δεξιά με τον Σιμάνσκι να πιάνει την κεφαλιά και τον Χουτεσιώτη με εντυπωσιακή επέμβαση να απομακρύνει τη μπάλα.

Στο 61′ ο Άμραμπατ έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Χουτεσιώτη να απομακρύνει τη μπάλα.

Στο 63′ ο Άμραμπατ έκανε την πάσα προς τον Τσούμπερ ο οποίος μέσα στην περιοχή γύρισε, έκανε το σουτ με τον Χουτεσιώτη να απομακρύνει ξανά τη μπάλα.

Στο 68′ ο Ελίασον μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ με τον Χουτεσιώτη και πάλι να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 78′ νέα επέμβαση του Χουτεσιώτη, στο φαλτσαριστό σουτ του Αραούχο, με τον τερματοφύλακα του Άρη να φτάνει ως εκείνο το σημείο του αγώνα τις 10 αποκρούσεις.

Ο ΑΜΡΑΜΠΑΤ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗ

Στο 84 ο Άμραμπατ νίκησε τον ανίκητο μέχρι εκείνη τη στιγμή Χουτεσιώτη. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Άρη η μπάλα έφτασε στον Άμραμπατ ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι την έστειλε στα δίχτυα για την ανατροπή της ΑΕΚ.

 

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Χουτεσιώτης, Φατόρε, Μοντόγια, Μπράμπετς, Ρόουζ (90+2′ Δεληζήση), Βερστράτε (46′ Τζούρασεκ), Νταρίντα (77′ Εμβοντό), Γκαρθία (63′ Φετφατζίδης), Σαμόρα, Παναγίδης, Μορόν (77′ Ανσαριφάρντ).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Σιντιμπέ (83′ Φερνάντες), Σιμάνσκι (71′ Αραούχο), Γιόνσον, Άμραμπατ (84′ Γαλανόπουλος), Τσούμπερ (83′ Λιούμπιτσιτς), Πόνσε, Ελίασον (71′ Πινέδα).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βεργέτης Χρήστος (Αρκαδίας)
VAR: Χάνσμπλαουερ (ΠΟ Γερμανίας)
AVAR: Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Πετρόπουλος Τρύφωνας (Αρκαδίας), Κούλα Χασάν (Ξάνθης)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Τσέτσιλας Κωνσταντίνος (Καστοριάς)

To Top