ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάλεψε, αλλά του έλειψε το γκολ! Ήττα (0-1) στην πρεμιέρα για τον Άρη

Ο Άρης κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό, πάλεψε, ζήτησε το γκολ, αλλά ξεκίνησε με το… αριστερό τα πλέι οφ γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 1-0. Η κιτρινόμαυρη ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας, κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο, είχε ευκαιρίες κυρίως με τους Μαντσίνι και Μάνο, αλλά δεν είχε την ουσία που είναι το γκολ. Από το 41′ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή, μια και ο Ολυμπιακός έπαιζε με δέκα παίκτες  λόγω της αποβολής του Λαλά.

Ήταν η τρίτη νίκη του Ολυμπιακού φέτος σε πέντε ματς, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν δυο ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο Άρης πλήρωσε σίγουρα τα πολλά προβλήματα του, την έλλειψη καθαρού μυαλού σε καίριες φάσεις κι έχασε την μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει τον Ολυμπιακό.

ME ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟ

Ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε με φουνταριστό τον Μαντίνι, ζητώντας να χτυπήσει στην κόντρα τον Ολυμπικαό. Συγκεκριμένα οι κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν με Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, Σάκιτς και Σούντγκρεν στα άκρα, με τους Ροζ και Δεληζήση κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα αμυντικά χαφ οι Τζέγκο και Σάσα και με μεσοεπιθετικά η τετράδα να αποτελείται από τους Γκάμα, Μπερτόγλιο, Μπρούνο, Μαντσίνι.

Με το ξεκίνημα, ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό. Ο Άρης πίεσε ψηλά και διεκδίκησε το γκολ. Οι γηπεδούχοι είχαν δυο καλές στιγμές στο 24΄και στο 30′, ενώ ο Άρης είχε στο 27′ την ευκαιρία να σκοράρει μετά από ωραία ενέργεια του Μπρούνο.

ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ

Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 38′. Κάθετη του Ελ Αραμπί στον Μπουχαλάκη και αυτός με γύρισμα βρήκε τον Μασούρα που πλάσαρε για το 1-0.

Στο 41′ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες δικαιολογημένα, μετά την κόκκινη για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Σάσα του Λαλά.

Τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου για τον Άρη με τον Μαντσίνι που βγήκε στην πλάτη του Μπα, δέχεται και μαρκάρισμα, αλλά συνέχισε και αλλά το πλασέ του το μπλόκαρε ο Σα!

ΜΑΝΟΣ ΑΝΤΙ ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μάντζιος έριξε στην μάχη τον Μάνο, αντί του Μπερτόγλιο, θέλοντας να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Μέσα σε τρία λεπτά, οι κιτρινόμαυροι ζήτησαν το γκολ με αξιώσεις. Στο 48′ κεφαλιά του Ροζ από κόρνερ, γύρισμα του Μάνου, αλλά τελικά μπλόκαρε ο Σα!Νέα ευκαιρία για τον Άρη! Στο 51′ σέντρα του Σάσα, γυριστή κεφαλιά του Μάνου, ελάχιστα έξω η μπάλα!

72% ΚΑΤΟΧΗ Ο ΑΡΗΣ!

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει αναζητώντας την ισοφάριση έχοντας χαρακτηριστικά κατοχή 72%. Οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να πατήσουν περιοχή πίεσαν, μετά και την είσοδο του Μάνου, αντί του Μπερτόγλιο. Ο επιθετικός των κιτρινόμαυρων έχασε διπλή ευκαιρία στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου.

Στο 86′ φοβερό σουτ του Μαντσίνι, αλλά ο Σα εξουδετέρωσε με δυσκολία.

Διαιτητής: Κέλετ (Δανία)
Κίτρινες: Μπουχαλάκης, Σα – Γκάμα
Κόκκινη: Λαλά (41΄)
Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (90΄+ Καμαρά), Λαλά, Μασούρας (80΄ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (88΄ Κάιπερς), Μπρούμα (46΄ Ανδρούτσος).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάκιτς (60΄ Ιωάννου), Τζέγκο, Σάσα, Μπρούνο (73΄ Ματέο Γκαρσία), Μπερτόλιο (46΄ Μάνος), Γκάμα, Μαντσίνι

To Top