ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάλεψε ο Άρης, τον «πλήγωσε» μια στιγμή αδράνειας, ήττα (1-0) από την ΑΕΚ

Ο μαχητικός Άρης πάλεψε απέναντι στην ΑΕΚ, όμως μια στιγμή αδράνειας ήταν αρκετή και έφυγε με… άδεια χέρια από τη Νέα Φιλαδέλφεια, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 για την 13η αγωνιστική.

Οι κιτρινόμαυροι καλά στημένοι και πιστοί στο πλάνο τους, είχαν τις καλές τους στιγμές που δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ. Αυτό το πέτυχε η ΑΕΚ με τον Βίντα στο 60′ στην μοναδική στιγμή που η άμυνα του Άρη δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε.

Από τους κορυφαίους για τον Άρη ο Κουέστα που όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών όπως και οι κεντρικοί αμυντικοί των κιτρινόμαυρων, αλλά και ο Οντουμπάτζιο που με τις προωθήσεις του αποτέλεσε κίνδυνο για την άμυνα της ΑΕΚ.

Κορυφαία στιγμή για τον Άρη η φάση του 42ου λεπτού με τον Μορον να μην καταφέρνει να βρει στόχο.

 

Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Παναγίδη που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 59′.

 

ΜΕ ΤΖΟΥΡΑΣΕΚ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ Ο ΑΡΗΣ

Με μία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, ξεκίνησε το παιχνίδι ο Άρης. Συγκεκριμένα ο Νέβεν Τζούρασεκ επέστρεψε στην 11αδα, λόγω της απουσίας του Μπίργκερ Βερστράτε.

Αναλυτικότερα, ο  Άρης παρατάχθηκε με τον Κουέστα στην εστία, τους Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μοντόγια στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Ζουλ με τον Τζούρασεκ και τον Νταρίντα αποτέλεσαν την τριάδα στη μεσαία γραμμή. Ο Παναγίδης με τον Σουλεϊμάνοφ επιλέχθηκαν για τα άκρα της επίθεσης με τον Μορόν στην κορυφή.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα μπορεί να μην είχαν γκολ, καθώς ολοκληρώθηκε ισόπαλο με 0-0, όμως είχε καλές στιγμές τόσο για τον Άρη, όσο και για την ΑΕΚ, με τους Κουέστα και Μπράμπετς να επεμβαίνουν σωτήρια όποτε χρειάστηκε.

Την πρώτη καλή στιγμή στο ματς την είχε ο Άρης με τον Οντουμπάτζιο, το πλασέ του οποίου έφυγε εκτός της εστίας του Αθανασιάδη.

Η επόμενη στιγμή ανήκε στην ΑΕΚ με τον Πινέδα και τον Μπράμπετς να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Η γηπεδούχος ομάδα είχε ακόμη μια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με το σουτ του Μάνταλου να απομακρύνει ο Κουέστα, ενώ στην συνέχεια η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι.

Ο Άρης ισοφάρισε τις ευκαιρίες της ΑΕΚ στο 42 με τον Μορόν.  Ο Οντουμπάτζιο έκλεψε την μπάλα από τον Γκατσίνοβιτς, τη γύρισε στον Μορόν, ο οποίος πέρασε τον Σιμάνσκι αλλά το σουτ από εξαιρετικό σημείο, κατέληξε άουτ.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Η ΑΕΚ
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Με τον Άρη να είναι πιστός στο πλάνο του και να κλείνει τους χώρους στον αντίπαλο.
Στο 59′ η ατυχία χτύπησε για ακόμη μια φορά τους κιτρινόμαυρους. Ο Μιχάλης Παναγίδης που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν από τους διακριθέντες, τραυματίστηκε και ζήτησε αλλαγή.

Στην αμέσως επόμενη φάση στο 60′ η ΑΕΚ εκτέλεσε κόρνερ, με τον Βίντα να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά για το 1-0 των γηπεδούχων.

 

Οι καλύτερες στιγμές του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο ήρθαν από τον Οντουμπάτζιο και τον Κάρλσον που όμως δεν ήταν αρκετές για να πετύχουν οι κιτρινόμαυροι κάποιο γκολ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Ελίασον (64′), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (77′ Ζίνι), Μάνταλος (64′ Πισάρο), Τσούμπερ (64′ Πόνσε).
ΆΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ, Νταρίντα (81′ Μενέντεζ), Τζούρασεκ (63′ Πάρδο), Παναγίδης (59′ λ.τρ. Κάρλσον), Σουλεϊμάνοφ (81′ Σαμόρα), Μορόν.

Διαιτητής: Μοχάμεντ Αλ Χακίμ (Σουηδία)
Βοηθοί: Μεχμέτ Κολούμ (Σουηδία), Ρόμπιν Βίλντε (Σουηδία)
Τέταρτος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης
VAR: Μπέκελ φαν Παούλους (Ολλανδία), Μιχαήλ Παπαδάκης
To Top