Πάνε… Euro Ιρλανδία, Κροατία και Τσεχία

H Ιρλανδία, που θριάμβευσε με 0-4 στην Εσθονία, η Κροατία, που έκανε πάρτι μέσα στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στους Τούρκους (0-3), αλλά και η Τσεχία, η οποία κέρδισε με 2-0 το Μαυροβούνιο, πήραν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2012, μετά τους πρώτους αγώνες των πλέι οφ. Αντίθετα, όλα ανοιχτά έμειναν στο ζευγάρι Βοσνίας – Πορτογαλίας, αφού η μεταξύ τους αναμέτρηση έληξε ισόπαλη 0-0.

Την ευρύτερη νίκη της βραδιάς πανηγύρισε η Ιρλανδία, που ήταν ασταμάτητη στο Ταλίν της Εσθονίας και επικράτησε με το… μη αναστρέψιμο 0-4 (13′ Άντριους, 67′ Γουόλτερς, 71′, 88′ πέν. Κιν), κόντρα σε μια αντίπαλο που έπαιζε από το 34′ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Στεπάνοφ και έμεινε με εννιά από το 77′, όταν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και ο Πιιρόγια.

Ακόμα μεγαλύτερο, όμως, ήταν το σοκ για τους Τούρκους, που υπέστησαν εντός έδρας συντριβή από την Κροατία με 0-3 (2′ Όλιτς, 32′ Μάντζουκιτς, 51′ Τσόρλουκα). Έτσι, η αντίπαλος της Ελλάδας στη φάση των ομίλων πρακτικά εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική φάση της Πολωνίας και Ουκρανίας.

«Καθαρή» νίκη πήρε και η Τσεχία, που υπέταξε το Μαυροβούνιο με 2-0 (63′ Πίλαρ, 90′ Σίβοκ), με το δεύτερο γκολ που ήρθε στην εκπνοή να αλλάζει σημαντικά τις ισορροπίες ενόψει του επαναληπτικού αγώνα της Τρίτης.

Απεναντίας, η ρεβάνς θα ξεκινήσει κυριολεκτικά από το μηδέν για το τέταρτο ζευγάρι, αυτό της Βοσνίας με την Πορτογαλία. Το πρώτο ματς, που έγινε σε… γήπεδο – χωράφι, έληξε ισόπαλο 0-0 και όλα θα κριθούν σε τέσσερα βράδια επί πορτογαλικού εδάφους.

To Top