ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνοπλος στο ΟΑΚΑ για “διπλό” και… τρίτη θέση! (PRESSARIS LIVE, 17:00)

Χωρίς απουσίες θα παραταχθεί ο Άρης σήμερα (17:00) στο ΟΑΚΑ, για να διεκδικήσει τη νίκη από την ΑΕΚ που θα τον στείλει στην τρίτη θέση με το φινάλε του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα.

Οι κίτρινοι ολοκλήρωσαν χθες την προετοιμασία τους για τον σημερινό αγώνα και στην προπόνηση στο Παλέ συμμετείχε κανονικά και ο Θόδωρος Ζάρας, ξεπερνώντας το χτύπημα που είχε δεχθεί στο πόδι από τον Όρελικ στο ματς με την Μπάνβιτ στην Πάνορμο την περασμένη Τρίτη.

Είναι παιχνίδι από το οποίο ο Άρης περισσότερα έχει να κερδίσει, παρά να χάσει. Με ροζ φύλλο αγώνα στο ΟΑΚΑ βάζει την ΑΕΚ από κάτω στην μάχη για την 3η θέση και κερδίζει σε ψυχολογία ενόψει και του ημιτελικού την επόμενη βδομάδα, ενώ αποδεικνύει εμπράκτως ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο αγωνιστικά, κάτι που έδειξε και στην Πάνορμο, αλλά δεν πήρε αποτέλεσμα.

Είναι παραδεκτό από όλους ότι σήμερα ο Άρης βρίσκεται σε καλύτερο αγωνιστικό… φεγγάρι από την ΑΕΚ. Εδώ και περίπου 3-4 βδομάδες παίζει καλύτερο μπάσκετ, έχει βρει χημεία και συνοχή, οι παίκτες φαίνεται πως έχουν αντιληφθεί καλύτερα τους ρόλους τους και αυτό βγαίνει στο παρκέ.

Έχουν μειωθεί τα προβλήματα τραυματισμών – όχι ότι έχουν σταματήσει να υπάρχουν – η ομάδα προπονείται πιο σωστά και μέσα από το σερί 7-0 του Δεκεμβρίου έχει χτίσει και αυτοπεποίθηση.

Εννοείται πως το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο. Η ΑΕΚ δεν έχει σχέση με την περσινή ομάδα, είναι πιο συγκροτημένο σύνολο, έχει περισσότερους παίκτες, έστω κι αν θα παρουσιαστεί με προβλήματα σήμερα. Ο Άρης οφείλει μέσα από την άμυνά του, κυρίως στην περιφέρεια, να ελέγξει τον ρυθμό και να μπορέσει επιθετικά να βγάλει τις σωστές επιλογές όπως έκανε σε μεγάλη διάρκεια στην Πάνορμο απέναντι στην Μπάνβιτ.

Θεωρητικά πάντα, υπερισχύει μέσα στην ρακέτα κυρίως λόγω της παρουσίας τν Ντραγκίσεβιτς και Καββαδά, αλλά οι θεωρίες αποδεικνύονται στην πράξη πάντα μέσα στο παρκέ. Είναι ευκαιρία για τον Άρη να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ και να βάλει την πορεία του στο πρωτάθλημα σε μια άλλη τροχιά.

To Top