Πάντοτε σε τροχιά επιτυχιών το τμήμα μπέιζμπολ

Τον ένατο χρόνο ζωής του διανύει το τμήμα μπέιζμπολ του Άρη, που μετρά διακρίσεις εντός των συνόρων, αλλά επίσης μπορεί να καμαρώνει για την πρώτη νίκη ελληνικού συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα μίλησε στο στο PRESSARIS ο έφορος αλλά και παίκτης της ομάδας, Στράτος Καδόγλου.

«Καταρχήν, η ομάδα του Άρη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τρεις καλύτερες στην Ελλάδα», είπε στην αρχική τοποθέτησή του και πρόσθεσε: «Βασιζόμαστε στην εμπειρία των παικτών, την οποία έχουν αποκτήσει από τα πολλά χρόνια ενασχόλησής τους με το άθλημα. Από εκεί και πέρα, η αλήθεια είναι ότι νέοι παίκτες δεν υπάρχουν. Το μπέιζμπολ δεν είναι επαγγελματικό άθλημα στην Ελλάδα. Επομένως, οι ελπίδες μας βασίζονται στη νέα γενιά που αναδεικνύεται μέσω των ακαδημιών».

Για την πορεία των «κίτρινων» στο φετινό πρωτάθλημα, ο κ. Καδόγλου σχολίασε: «Αρχικά, είχαμε μεγάλες απαιτήσεις από εμάς τους ίδιους. Στην πορεία, όμως, η ξαφνική διάλυση μιας ομάδας της Αθήνας, παίκτες της οποίας ενσωματώθηκαν στους άμεσα ανταγωνιστές μας, ενίσχυσε σημαντικά τους αντιπάλους μας, με αποτέλεσμα να χαθεί και φέτος ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, υπάρχουν τα πλέι οφ και ευελπιστούμε ότι θα είμαστε στην πρώτη τετράδα, ώστε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο για τη συνέχεια».

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες μπέιζμπολ στη χώρα μας, δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι η Εθνική μας ανήκει στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, η ομοσπονδία μας δεν επιδοτείται. Έτσι, αναγκαζόμαστε να καλύπτουμε εμείς οι ίδιοι τα έξοδά μας, καθώς τα περισσότερα παιχνίδια γίνονται στην Αθήνα. Εκ των πραγμάτων η κατάσταση είναι δύσκολη εξαιτίας των οικονομικών συγκυριών. Εμείς, έχοντας πάντα τη βοήθεια του ΑΣ, προσπαθούμε για το καλύτερο».

Ο κ. Καδόγλου συνέχισε λέγοντας: «Παρ’ όλες τις δυσκολίες, ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα που διαθέτει δικό του γήπεδο, το οποίο βρίσκεται στους Ταγαράδες. Από εκεί και πέρα, οι ομάδες της Αθήνας αγωνίζονται στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού και οι ομάδες της Πάτρας χρησιμοποιούν αυτές του Πανεπιστημίου».

Το μπέιζμπολ αποτελεί ένα ξεχωριστό άθλημα έχοντας κάποιες ιδιαιτερότητες, που το κάνουν να διαφέρει σε σχέση με τα άλλα. Σε αυτό στάθηκε κλείνοντας και ο υπεύθυνος της ομάδας: «Η τεχνική είναι αυτή που κάνει το μπέιζμπολ ξεχωριστό. Παράλληλα, απαιτείται στρατηγική αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη συγκέντρωση. Τα λάθη δεν επιτρέπονται. Όταν γίνονται, όμως, στοιχίζουν ακριβά. Ο ρόλος του διαιτητή είναι σημαντικός, ενώ παράλληλα ενεργή συμμετοχή έχει και ο προπονητής, ο οποίος καθοδηγεί την ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αποτελεί κατά κάποιο τρόπο ό,τι και ο πλέι μέικερ στο μπάσκετ».

To Top