ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάρντιου: «Οι καλοί προπονητές πρέπει να αλλάζουν σχήματα για να μπερδεύουν τον αντίπαλο»

Ο Άλαν Πάρντιου στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης του Άρη αναφέρθηκε στην αλλαγή του Καμάτσο, στο ευρύ σκορ, στο διαιτητή της συνάντησης, αλλά και στο… δίλημμα Γκρέι Ζερβίνιο.

Ο Άλαν Πάρντιου τόνισε αρχικά στην συνέντευξη τύπου: «Βρισκόμαστε σε καλό μομέντουμ αλλά έρχεται τώρα το Μουντιάλ και θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε».

Επίσης τόνισε: «Είχα το προαίσθημα πως μετά τα τρία τελευταία παιχνίδια ο ΠΑΣ θα έπαιζε διαφορετικά. Και το έκανε. Ο προπονητής των Ιωαννίνων είδε πως είχαμε 70% κατοχή στα τελευταία παιχνίδια και έπρεπε να κάνει κάτι. Μας αιφνιδίασε και έτσι άλλαξα το σχήμα στο ημίχρονο και γι αυτό έβγαλα τον Καμάτσο και έβαλα τον Οντουμπάζιο. Έτσι πρέπει να γίνεται και έτσι κάνουν οι καλοί προπονητές, αλλάζουν σχήματα για να μπερδέψουν τον αντίπαλο. Δεν είχα παράπονο από τον Καμάτσο.
Ο αντίπαλος προπονητής ήταν άτυχος, γιατί όταν σκοράραμε άλλαξε τον σχηματισμό, σε εκείνο το δεκάλεπτο δεν είχαμε τον έλεγχο και είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Χρειάζεται και την τύχη, αμυνθήκαμε πολύ καλά και ο τερματοφύλακας μας έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις. Αλλάξαμε και πάλι την διάταξη. Είμαι στεναχωρημένος που δεν σκοράραμε στο πρώτο ημίχρονο».
Για τα 9 γκολ σε δύο αγωνιστικές και αν ήταν θέμα ψυχολογίας είπε: «Δεν είναι συνηθισμένο να πετυχαίνεις 9 γκολ σε δύο αγώνες. Έπρεπε να βρούμε τρόπο να ξεκλειδώνουμε άμυνες, σκοράραμε από στατική φάση. Έχουμε νεαρούς παίκτες, ειδικά στην επίθεση. Πρέπει να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση στους εαυτούς τους και την ομάδα. Ο Ματέο είχε μία φανταστική απόδοση».

Για τον διαιτητή ο προπονητής του Άρη με φανερά ειρωνική διάθεση είπε: «Στην Αγγλία οι διαιτητές αφήνουν το παιχνίδι να εξελίσσεται, στην Ελλάδα το σταματάνε, ήθελα να του πω μετά τον αγώνα πως ήταν εξαιρετικός. Δεν έχω δει το πέναλτι».
Συνεχίζοντας είπε: «Για τον Ζερβίνιο και τον Γκρέι, ο ένας από τους δύο πρέπει να ξεκινάει και να παίξει για 60-70 λεπτά. Ξεκίνησε ο Ζερβίνιο, μπήκε στο 70ο ο Γκρέι. Πρέπει να συνεχίσουν να σκοράρουν, ο Ζερβίνιο δεν είναι το κλασικό… εννιάρι».

To Top