«Πάρτι» για τη Ζενίτ – Νίκη πρόκρισης η Αταλάντα (videos)

Με δύο παιχνίδια άρχισε και σήμερα το πρόγραμμα του Champions League, στα οποία Ζενίτ και Αταλάντα πήραν πολύτιμες νίκες στις έδρες τους.

Η Ζενίτ άνοιξε με το… καλησπέρα το σκορ εντός έδρας, όταν και μετά από φάση διαρκείας ο Κλαουντίνιο βρέθηκε σε θέση βολής και νίκησε τον Νταλίν για το 1-0 στο 9ο λεπτό, με την κυριαρχία των γηπεδούχων να μη δίνει περιθώρια στη Μάλμε να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή. Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως και το πρώτο καθώς στο 49′ ο Κιζγιάγιεφ, κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματα των γηπεδούχων, ενώ τα πράγματα για τη Σουηδική ομάδα έγιναν χειρότερα, με τον Αχμέντοζιτς να δέχεται κόκκινη κάρτα τέσσερα λεπτά μετά. Τέλος το… κερασάκι στην τούρτα έβαλαν οι Σουτόρμιν και Ουεντέλ (80′,94′) έγραψαν το τελικό 4-0 στο Gazprom Arena που δίνει ελπίδες στους Ρώσους μετά την ήττα στο πρώτο ματς από την Τσέλσι.

Ο Πεσίνα ήταν ο σκόρερ για την Αταλάντα. Στο 5’ ο Ζαπάτα είχε την πρώτη καλή στιγμή και μόλις στο 11’ ο Γκόσενς χτύπησε και έδωσε τη θέση του στον Μέλε. Στο 17’ οι γηπεδούχοι είδαν γκολ να τους να ακυρώνεται και στο 28’ δέχθηκαν τη μοναδική μεγάλη φάση αλλά ο Ελία που έφυγε σε τετ-α-τετ στην κόντρα, δεν βρήκε στόχο. Στο 44’ ο Πεσίνα έχασε τεράστια ευκαιρία από κοντά για να φύγει με 0-0 το πρώτο μέρος. Στην επανάληψη, η Αταλάντα συνέχισε να παίζει μπροστά και να ζητά το γκολ της νίκης. Στο 61’ ο Φον Μπάλμος το στέρησε από τον Τζαπακόστα, όμως στο 68’ το Μπέργκαμο πήρε φωτιά. Ο Ζαπάτα έκανε εκπληκτική προσπάθεια από δεξιά πάνω στην τελική γραμμή και την κατάληλλη στιγμή πέρασε στον Πεσίνα, ο οποίος από κοντά αυτή τη φορά δεν αστόχησε. Ηταν το πρώτο του γκολ στο Champions League και το πρώτο γκολ Ιταλού για την Αταλάντα στο Champions League. Το 1-0 παρέμεινε ως το τελικό αφού ο Φον Μπάλμος στο φινάλε έβαλε stop σε Ζαπάτα (82’) και Μουριέλ (88’).

 

To Top