Πάρτι τίτλου στο Άνφιλντ με… πεντάρα της Λίβερπουλ στην Άρσεναλ! (video)

Με χατ τρικ του Ρομπέρτο Φιρμίνο, η Λίβερπουλ συνέτριψε με 5-1 την Άρσεναλ, διατηρώντας την υπέρ της παράδοση αλλά και τη διαφορά από τις διώκτριες της, στο δρόμο για την… κούπα!

Η Άρσεναλ έκανε το… λάθος να προηγηθεί, για να δεχτεί τελικά πέντε γκολ στη συνέχεια από τη Λίβερπουλ, που με αυτό το 5-1 έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 20 ματς στην Premier League, ούσα στο +9 από τη δεύτερη Τότεναμ, η οποία έχασε 1-3 από την Γουλβς και στο +10 από την τρίτη Μάντσεστερ Σίτι!

Ο Άινσλι Μάιτλαντ-Νάιλς άνοιξε το σκορ για τους «κανονιέρηδες» μετά από ωραία χαμηλή σέντρα του Άλεξ Αϊβόμπι, μόλις στο 11’. Όμως μέσα σε διάστημα τριών λεπτών ο Φιρμίνο σκόραρε δις (14’ & 16’) για το 2-1. Μέχρι το ημίχρονο η Λίβερπουλ σκόραρε ακόμα δύο φορές για το 4-1, με τον Μανέ στο 32’ και το πέναλτι του Σαλάχ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στη συνέχεια η Λίβερπουλ είχε κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει τον δείκτη του σκορ, ωστόσο σκόραρε μόνο σε μια εξ αυτών. Με τον Φιρμίνο να ευστοχεί  σε νέο κερδισμένο πέναλτι στο 65’.

Έτσι, οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν την παράδοση που τους ήθελε να μένουν αήττητοι στα οκτώ -πλέον- τελευταία παιχνίδια τους με την Άρσεναλ, η οποία από την πλευρά της δεν κατάφερε να φύγει από το Άνφιλντ με νίκη για έκτο συνεχόμενο ματς!

Παράλληλα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αύξησε το αήττητο εντός έδρας σερί της σε 31 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ μετράει πλέον 263 ημέρες χωρίς να χάσει στην Premier League. Βαδίζοντας ολοταχώς για την κατάκτηση του τίτλου, 29 χρόνια μετά τον τελευταίο.

To Top