Πάρτι της Παρί, “απόδραση” και για Μπάρτσα

Πάρτι έκανε η Παρί στο Λεβερκούζεν μετατρέποντας σε εφιαλτική την βραδιά για την Μπάγερ και τους οπαδούς της, μιας και την φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ!

Η γαλλική ομάδα που είχε για κορυφαίο τον μοναδικό της Γάλλο στην 11άδα, τον Ματουιντί, νίκησε με 4-0 και μετέτρεψε την ρεβάνς του Παρισιού σε ματς τυπικής διαδικασίας.

Η φιλοξενούμενη ήταν ανώτερη σε όλο το ματς, είχε την κατοχή (51-49), τις φάσεις (12 προσπάθειες, όλα εντός εστίας!) και την ουσία και νίκησε στο ρελαντί την γερμανική ομάδα που αποχαιρετά το Champions League.

ΣΚΟΡΕΡ: 3′ Ματουιντί, 39′ πεν., 42 Ιμπραΐμοβιτς, 88′ Καμπάιγ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κασάι (Ουγγαρία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σπάχιτς, Γκουαρδάδο, Χίλμπερτ, Κάστρο – Ματουιντί

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Σπάχιτς (2η κίτρινη)

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χίλμπερτ, Τόπρακ, Σπάχιτς, Γκουαρδάδο, Μπέντερ, Ρόλφες (46′ Ράιναρτζ), Κάστρο, Σαμ (62′ Βολσάιντ), Κίσλινγκ, Σον (46′ Μπραντ)

ΠΑΡΙ Σ.Ζ.: Σιριγκού, Βαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μάξγουελ, Βεράτι, Τιάγκο Μότα, Ματουιντί (67′ Καμπάιγ), Λούκας, Ιμπραϊμοβιτς, Λαβέτσι (76′ Παστόρε).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 0-2

Με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ σε έδρα αγγλικής ομάδας, η κάκιστη Μπαρτσελόνα απέδρασε από το Μάντσεστερ με 2-0 απέναντι στη Σίτι και είναι με το ένα… πόδι στα προημιτελικά του Champions League.

Η ροή του αγώνα άλλαξε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όταν ο Μέσι βρέθηκε σε θέση βολής, ο Ντεμικέλις τον ανέτρεψε (οριακά στη γραμμή της μεγάλης περιοχής) και ο Αργεντινός δεν αστόχησε απέναντι στον Χαρτ γράφοντας το 1-0 στο 54ο λεπτό. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Μέσι σε έδρα αγγλικής ομάδας (σ.σ. το γκολ στον τελικό του 2011 στο Γουέμπλεϊ δεν μετρά γιατί ήταν σε ουδέτερο γήπεδο).

Η Σίτι, που έμεινε με 10 παίκτες από εκείνη τη φάση (αποβλήθηκε ο Ντεμικέλις), αντί να καταρρεύσει έγινε απειλητική, με τις αλλαγές του Πελεγκρίνι (Νασρί και Ντζέκο) να βοηθούν. Ο Νταβίντ Σίλβα ανάγκασε τον Βαλδές να κάνει δύο καλές επεμβάσεις (77′, 88′) και έτσι το σκορ δεν άλλαζε μέχρι το φινάλε, με τον διαιτητή να κόβει -μάλλον λανθασμένα- τον Φάμπρεγας με οφσάιντ (σίγουρο γκολ στο 84′).

Και φτάσαμε στο 90′, λεπτό που «χτύπησε» ο Ντάνι Άλβες. Στη μοναδική ίσως φορά στον αγώνα που η Μπαρτσελόνα έκανε τις γνωστές… πασούλες της, ο Πικέ έδωσε στον Άλβες, αυτός άλλαξε με τον Νεϊμάρ και «τρυπώνοντας» την άμυνα της Σίτι βρέθηκε απέναντι στον Χαρτ πλασάροντας κάτω από τα πόδια του για το τελικό 2-0 που λογικά στέλνει από απόψε την Μπαρτσελόνα στους «8».

Πηγή: sentragoal.gr

To Top