Πάσαλιτς: «Αγάπησα τον Άρη και θέλω να μείνω»

Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς αναχωρεί σήμερα για τη Βοσνία με σκοπό να γεμίσει τις μπαταρίες του ύστερα από μία πολύ δύσκολη, αλλά πετυχημένη χρονιά. Ο Βόσνιος γκαρντ που ήταν από τα βασικά γρανάζια στην μηχανή του Βαγγέλη Αγγέλου τόνισε πως αγάπησε τον Άρη και θα ήθελε να παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη χρονιά.

Ο Άρης έφτασε μια ανάσα από την τετράδα των πλέι οφ, αλλά οι δυνάμεις δεν έφτασαν.  «Κάναμε ότι περισσότερο μπορούσαμε, δεν μας άλλες δυνάμεις στη σειρά με τον Πανιώνιο» τόνισε χαρακτηριστικά ο  Πάσαλιτς που παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Metrosport”.

Αναλυτικά όσα είπε: «Είμαι πολύ δεμένος με τους συμπαίκτες μου, αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια. Αγάπησα τον Άρη και παρά τα προβλήματα που υπήρχαν θέλω να μείνω και την επόμενη χρονιά. Ελπίζω βέβαια να διορθωθούν αρκετά πράγματα για το καλό της ομάδας, γιατί αυτό ο κόσμος αξίζει πολλά. Δε θα ξεχάσω ποτέ τον πρώτο μου αγώνα με αντίπαλο το Περιστέρι. Ο Άρης είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και φοβερό κόσμο» τόνισε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον καιρό που συμφώνησε με τον Άρη. «Το καλοκαίρι είχα το πρόβλημα του τραυματισμού, οπότε ήμουν σε μια φάση αναμονής. Υπήρχε πρόταση και από τη Γερμανία, τη Ρωσία, αλλά και από άλλες ελληνικές ομάδες. Εγώ προτίμησα τον Άρη και δε το μετάνιωσα. Από τη στιγμή που δε μπορέσαμε να κρατήσουμε τους Αμερικανούς, οφείλαμε να στηριχτούμε στις λύσεις που είχαμε.

Αξίζουν πολλά οι συμπαίκτες μου και είναι άδικο που δεν προκριθήκαμε στην τετράδα» είπε μετά. «Εγώ από τη μεριά μου έζησα μία σπουδαία χρονιά και παρά τις δυσκολίες έχω να θυμάμαι πολλά. Φεύγω με γεμάτες αναμνήσεις και ευχαριστώ όλους γι τη συνεργασία που είχαμε. Εύχομαι να βελτιωθούν οι συνθήκες και να είμαι και του χρόνου στην ομάδα, αλλά είναι νωρίς ακόμη»…

Επίσης, τόνισε… «Πριν τα πλέι-οφ, είχαμε πολλές μέρες χωρίς αγώνες και αυτό μας έβγαλε έξω από το πρόγραμμα μας. Καλό θα είναι να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες χρονικές απουσίες αγώνων, μας αποσυντόνισαν σαν ομάδα».

Όσο για το φιλικό προς τιμήν του Νίκου Γκάλη… «Σπουδαία στιγμή. Αυτό που ζήσαμε ήταν απίστευτο. Θα το θυμάμαι για καιρό».

Ο Πάσαλιτς αναφέρθηκε και στην αγάπη που έχει για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα. «Οι Έλληνες ταιριάζουν απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία μου και μου αρέσει πολύ Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη. Είναι ανοιχτοί άνθρωποι και ευχάριστοι».

Όσο για τη συμμετοχή στην Εθνική Βοσνίας… «Είναι πολύ μεγάλο το κίνητρο για μένα και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Η πρώτη συγκέντρωση είναι τέλη Ιουλίου και θέλω να είμαι έτοιμος». Ο 25χρονος γκαρντ επιλέχθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Βοσνίας, Άτσο Πέτροβιτς, στην 24αδα των αθλητών που θα ξεκινήσουν την προετοιμασία ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Επιπλέον, ο Βόσνιος ρωτήθηκε και για την επικείμενη φάση στη Δράμα… «Δεν έκανα κάτι κακό. Έκανα μια κίνηση πανηγυρισμού προς τον πολύ καλό μου φίλο Έντιν (Μπάβτσιτς) και αυτό παρεξηγήθηκε και ερμηνεύτηκε λάθος. Γενικά, η ήττα από τον ΚΑΟΔ στη Δράμα με τον τρόπο που ήρθε και η εντός έδρας ήττα από τον ΑΓΟΡ μας πλήγωσαν αγωνιστικά. Στη συνέχεια όμως βγήκαμε δυνατότεροι…».

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με μια παραίνεση προς τους φιλάθλους του Άρη. «Θα ήθελα να πω στον κόσμο του Άρη ότι πρέπει να είναι περήφανοι για την ομάδα τους!».

Ο Πάσαλιτς αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για τη Βοσνία με την ελπίδα ότι θα είναι και του χρόνου στον Άρη, με τον οποίο δέθηκε και δεν το έκρυψε…

To Top