Πάσαλιτς στο PRESSARIS: “Δεν έκανα κάτι κακό, δεν είπα κάτι άσχημο, δεν μετανιώνω για κάτι” (photos)

Η συμφωνία με τον Άρη ήταν αυτό που θέλει να κρατήσει και να θυμάται από το 2012 ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς. Ο Βόσνιος γκαρντ θεωρεί την έλευση του στους κίτρινους ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα του και ευελπιστεί και εύχεται να πανηγυρίσει περισσότερες νίκες μέσα στο 2013, όπως τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο PRESSARIS.

Ο 25χρονος παίκτης μίλησε για πρώτη φορά και για όσα έγιναν στο πολυσυζητημένο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα. Υποστήριξε πως δεν έκανε τίποτα μεμπτό, εξέφρασε τη λύπη του και τη στεναχώρια για ό,τι συνέβη και χαρακτήρισε ντροπιαστική την απόφαση του Σπύρου Γκόντα να τον χρεώσει με τεχνική ποινή, καθορίζοντας τον νικητή.

Πώς θα χαρακτήριζες το 2012 για σένα και ποιες είναι οι προσδοκίες σου για το 2013;

Το 2012 ήταν μια καλή χρονιά για μένα αν εξαιρέσω ένα πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισα το καλοκαίρι. Έμεινα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα όπου έχω προσαρμοστεί και γνωρίζω πολλά πράγματα για τους ανθρώπους και τον τρόπο ζωής του. Η αλλαγή ήταν ότι ήρθα στον Άρη που είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα και ταυτόχρονα αποτελεί τιμή το να φοράω τη φανέλα αυτής της ομάδας. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε γιατί προσωπικά περίμενα πως θα πετυχαίναμε δυο με τρεις νίκες παραπάνω στο πρωτάθλημα. Ευελπιστώ και αισιοδοξώ πως το 2013 η ομάδα θα πραγματοποιήσει καλύτερη πορεία.

Θεωρείς πως ο Άρης είναι ένα μεγάλο σκαλοπάτι στην καριέρα σου;

Φυσικά. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα και είναι πάντα ωραίο για έναν αθλητή να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια και να αγωνίζεται σε μεγαλύτερες ομάδες. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες.

Οι συνθήκες στη διάρκεια της σεζόν επέβαλλαν να αποκτήσετε πρωταγωνιστικό ρόλο οι παίκτες με εμπειρία που ήρθαν στην ομάδα όπως εσύ, ο Πελεκάνος, ο Ασημακόπουλος και οι υπόλοιποι. Πόσο δύσκολο ήταν να συνηθίσετε σ’ αυτό τον ρόλο;

Πρέπει μάθεις να προσαρμόζεσαι σε όλες τις καταστάσεις όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Αν ο προπονητής για παράδειγμα αποφασίσει να σε κρατήσει στον πάγκο για 40 λεπτά πρέπει να ζήσεις μ’ αυτό. Είναι πάνω από τις δυνάμεις σου. Η δουλειά κάθε παίκτη είναι να δίνει το 100% όταν μπαίνει στο γήπεδο και να προσπαθεί για το καλύτερο. Αυτό κάνουμε κι εμείς.

Στο ξεκίνημα του 2013 ο Άρης δίνει τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια (σ.σ. με Περιστέρι και Κολοσσό εντός και ενδιάμεσα με την Καβάλα εκτός). Συμφωνείς πως είναι τρία παιχνίδια που πρέπει πάση θυσία να κερδίσετε;

Εμείς κοιτάμε αυτή τη στιγμή μόνο το παιχνίδι με το Περιστέρι. Θέλουμε να κερδίσουμε πρώτα αυτόν τον αγώνα και στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με την Καβάλα κι έπειτα με τον Κολοσσό. Προετοιμαζόμαστε για τον πρώτο αγώνα του 2013 και θέλουμε να είμαστε όλοι υγιείς γιατί το τελευταίο διάστημα έχουμε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και οι προπονήσεις δεν έγιναν όπως ήθελε ο κόουτς λόγω των αρκετών απουσιών.

Αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω θα ήθελες να διαγράψεις όσα συνέβησαν στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με τον ΚΑΟΔ;   

Ήταν κάτι που έγινε σε μια στιγμή όπου οι σφυγμοί και η ένταση χτύπησαν κόκκινο λόγω της εξέλιξης του παιχνιδιού. Το ξέρω πως δεν έκανα κάτι κακό. Δεν είπα κάτι άσχημο. Δεν μετανιώνω για κάτι. Απλά λυπάμαι και στεναχωρήθηκα γι’ αυτό που συνέβη γιατί χάσαμε τη νίκη. Λυπάμαι για τους συμπαίκτες μου, το τεχνικό επιτελείο, τη διοίκηση και τους φίλους του Άρη. Η ζωή προχωρά. Γνωρίσαμε την ήττα με τον τρόπο που όλοι είδαν. Θα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε άλλα παιχνίδια και πιστεύω πως η τύχη μας χρωστά μια νίκη στο τέλος ενός αγώνα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι του μπάσκετ συμφώνησαν πως δεν πρέπει ο διαιτητής να γίνεται πρωταγωνιστής και να καθορίζει με ένα σφύριγμα το αποτέλεσμα ενός αγώνα.  Η δική σου άποψη;        

Φυσικά,  αυτό είναι το φυσιολογικό. Οι παίκτες είναι αυτοί που θα πρέπει να αποφασίζουν για την έκβαση μιας αναμέτρησης, όχι οι διαιτητές ούτε κάποιος άλλος παράγοντας. Είναι ντροπή να μιλάμε γι’ αυτό που συνέβη. Όλοι είδαν τι έγινε. Δεν έχω να πω κάτι άλλο γι’ αυτό.

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το νέο έτος;    

Καταρχήν, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά. Το πρώτο πράγμα που θέλω να ευχηθώ είναι υγεία γιατί ξέρω και από τον εαυτό μου πως αισθάνομαι όταν δεν είμαι υγιής. Είναι το πιο σημαντικό αγαθό. Να ευχηθώ σε όλους η νέα χρονιά να φέρει μόνο χαρές και ευχάριστες στιγμές.

To Top