ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πάτερ Νικόλαος: “Στολίδι το Χαριλάου, πήραμε αγάπη από τον Άρη”

Η ΠΑΕ Άρης σε συνεργασία με εκ των χορηγών της, την Vimatec S.A θα παραχωρήσουν υλικά και χρώματα για τη συντήρηση και τον καλλωπισμό των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης «Το Θαβώρ».

 Ο πάτερ Νικόλαος που βρέθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μίλησε για αυτή την εμπειρία, τα όσα είπε με τους Μίχαελ Ένινγκ και Άγγελο Χαριστέα αλλά τόνισε και την ευαισθησία που έδειξε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ σε αυτή την πρωτοβουλία.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio:

Πως ήταν η φιλοξενία από τους ανθρώπους του Άρη;

Οφείλω να πω πως ήταν συγκινητικά, για εμένα ήταν μια σπάνια εμπειρία. Οι άνθρωποι του Άρη μας υποδέχτηκαν στο γήπεδο με πολλή αγάπη και κατανόηση, με πολύ χαρά είδαμε τους ποδοσφαιριστές που έκαναν την προπόνηση τους και μαζί με αυτούς φωτογραφηθήκαμε στην συνέχεια και βγήκε αυτό το ωραίο αποτέλεσμα που δημοσίευσε και η ΠΑΕ Άρης.

Έχετε κάποια σχέση με τον αθλητισμό; Πηγαίνετε στο γήπεδο;

Η αλήθεια είναι πως δεν έτυχε ποτέ να περάσω από το γήπεδο του Άρη, ήταν η πρώτη φορά. Μου φάνηκε πολύ μεγάλο γήπεδο και ωραίο και ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα. Ένα «στολίδι» που εκεί παίζεται η μπάλα.

Επειδή όπως γνωρίζουμε έχετε μεγαλώσει στην Γερμανία, μάθαμε πως μιλήσατε με τον Μίχαελ Ένινγκ και τον Άγγελο Χαριστέα. Τι μοιράστηκαν μαζί σας;

Ο προπονητής της ομάδας χάρηκε πάρα πολύ με αυτή την πρωτοβουλία της ΠΑΕ Άρης, χάρηκε για το γεγονός ότι η ομάδα στηρίζει αυτά τα παιδιά και αυτό φάνηκε από το ότι και ο ίδιος χωρίς ερωτήσεις ή το οτιδήποτε ήρθε από μόνος του να φωτογραφηθεί και να μας μιλήσει με μεγάλη χαρά. Και οι παίκτες φυσικά του Άρη ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία.

Έχετε κάποια σχέση με τον Άρη;

Όχι άμεση αλλά έχω πολύ στενούς συνεργάτες που είναι φανατικοί Αρειανοί και ως εκ τούτου θεωρώ και εγώ τον εαυτό μου Αρειανό. Υπάρχουν φυσικά συνεργάτες μου που υποστηρίζουν άλλες ομάδες οπότε υποστηρίζουμε ολόκληρη την Θεσσαλονίκη αλλά φυσικά υπάρχει αυτή η αδυναμία στον Άρη.

Γίνεται ένα πολύ μεγάλο έργο από εσάς που δίνετε αυτή την «μάχη» με πράξεις.

Είναι αλήθεια πως ο ναός έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στην νέα γενιά και αυτό φαίνεται περίτρανα μέσα από τις προσπάθειες του να έχει δικές του ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και να προσφέρει στα παιδιά της Θεσσαλονίκης να φύγουν μακριά από την πόλη και την τεχνολογία, να παίξουν, να κοινωνικοποιηθούν και να υπάρξει μια αλληλεγγύη του ενός προς τον άλλον. Αυτό η ενορία μας το κάνει με πολλή αγάπη για τα παιδιά και γι’ αυτόν τον λόγο λειτουργούμε και τις κατασκηνώσεις και τους δίνουμε την δυνατότητα να έρχονται, να ζήσουν μέρες ξέγνοιαστες. Έχουμε και εφήβους από 14-17 ετών. Είναι στα 100 παιδιά και προσπαθούμε να τους γεμίσουμε την μέρα δημιουργικά. Πρόκειται και για οικογένειες που ίσως δεν μπορούν να πάνε κάποιες διακοπές φέτος ή να προσφέρουν στα παιδιά τους και εμείς με πολλή χαρά προσπαθούμε να τους γεμίσουμε το καλοκαίρι δημιουργικά.

Επομένως το κόστος δεν είναι μεγάλο;

Υπάρχει μια ελάχιστη χρέωση αλλά εξυπακούεται πως οι οικογένειες με οικονομική δυσχέρεια έρχονται με όλα τους τα έξοδα καλυπτόμενα από τον Ναό.

Είναι φυσικά και η κατάσταση του κορωνοϊού στην μέση, πως το αντιμετωπίσατε;

Φυλάει ο Θεός και είμαστε φυσικά και εμείς αρκετά προνοητικοί και τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπει η ελληνική πολιτεία και ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν είχαμε τίποτα το ανησυχητικό.

Θα θέλαμε και μερικές πληροφορίες για την κατασκήνωση.

Η κατασκήνωση βρίσκεται στα Πλατανάκια του νομού Σερρών, πηγαίνοντας προς τον Προμαχώνα στο όρος Μπέλες. Έχουμε δημιουργήσει μια όαση για τα παιδιά, μπορούν φυσικά και όσοι επιθυμούν να μπουν στο facebook στην σελίδα «Το Θαβώρ».

Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι πως αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που δέχτηκε η ΠΑΕ Άρης με ευαισθησία αυτή την προσπάθεια και μας βοηθούν να ευπρεπίσουμε και να καλλωπίσουμε αυτό το μέρος για τα παιδιά, διότι τα παιδιά είναι το μέλλον και πρέπει να το ενισχύουμε, δεν πρέπει να είμαστε τσιγκούνηδες με αυτά. Πρέπει να γίνονται πράξεις και αυτό φάνηκε και από τον Άρη.

To Top