ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πάτησε Θεσσαλονίκη ο Αντουάν Σκοτ: “Είμαι εδώ για να βοηθήσω τον Άρη να κερδίσει”

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά ο Αντουάν Σκοτ, νέος ξένος παίκτης του Άρη που θα καλύψει το κενό του Μάικλ Τζένκινς στην περιφέρεια, αλλά όχι από αύριο.

Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ ξεκίνησε το ταξίδι του από το Ντάλας και μέσω Κωνσταντινούπολης έφτασε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Είναι απειροελάχιστες οι πιθανότητες να προλάβει να βγάλει δελτίο και να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής, αλλά ακόμα κι αυτό να συνέβαινε, με δύο υπερατλαντικά ταξίδια στην πλάτη του και χωρίς προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα, θα είναι αδύνατο να μπει και να προσφέρει λύσεις ο Σκοτ.

Στις πρώτες δηλώσεις του τόνισε: “Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται. Φέτος έπαιξα στην Ολλανδία και τη Φινλανδία και γνωρίζω ότι η ελληνική λίγκα είναι καλύτερη και πιο δυνατή. Όμως αντιμετωπίζω προκλήσεις σε όλη τη ζωή μου και πιστεύω ότι θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών που υπάρχουν από μένα”

Ρωτήθηκε τι γνωρίζει για την Ελλάδα και τον Άρη και απάντησε: “Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Επέστρεψα στις ΗΠΑ και έχασα τις αποσκευές μου και μία ώρα αργότερα έμαθα ότι θα έρθω στην Ελλάδα. Κάποιοι παίκτες με τους οποίους δούλεψα το καλοκαίρι ήξεραν την Ελλάδα και μίλησα μαζί τους. Γνωρίζω ότι εδώ παίζει ο Μάικ Τζέιμς. Όπως γνωρίζω ότι ο Άρης είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας”.

Για τους στόχους που έχει ως παίκτης του Άρη είπε: “Έρχομαι σε μια κρίσιμη περίοδο της σεζόν. Έρχομαι σε μια ομάδα και πρέπει να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να μάθω την ομάδα, τους συμπαίκτες και να βοηθήσω να κερδίσουμε” και συνέχισε: “Είναι καλό το φιλανδικό πρωτάθλημα, ξεπέρασα και τις δικές μου προσδοκίες. Είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά τώρα ήρθα σε μια νέα λίγκα και είμαι εδώ για να βοηθήσω τον Άρη να κερδίσει”.

Για το τι μπορεί να κάνει στο παρκέ είπε: “Μπορώ να σκοράρω, σουτάρω καλά, ελπίζω να μπορέσω να παίξω και καλή άμυνα. Από όσο γνωρίζω για την ομάδα υπάρχουν καλοί παίκτες και θα βοηθήσω στον τομεά του μακρινού σουτ και θα έχω ευκαιρία να δώσω τη μπάλα σωστά και στους ψηλούς που ξέρω ότι μπορούν να ποστάρουν”.

Ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος να παίξει άμεσα και απάντησε: “Είμαι έτοιμος γι’ αυτη την πρόκληση. Δούλεψα πολύ όλη τη χρονιά και το καλοκαίρι και με τις ομάδες που ήμουν πριν και ήρθα για να κερδίσω. Με ενδιαφέρει να κάνουμε τις νίκες. Δεν θέλω να μπερδέψω την ομάδα, θέλω να κάνω ότι πρέπει να για να κερδίσουμε”.

 

To Top