Πάτρα: Τρεις συλλήψεις για τη γέφυρα που κατέρρευσε (videos)

Ένας νεκρός και 8 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την κατάρρευση του τμήματος γέφυρας της περιμετρικής Πατρών στο 206ο χιλιόμετρο Πατρών- Πύργου, στην περιοχή Μποζαΐτικα με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Σύμφωνα με τις αρχές, στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό με απόφαση της Διεύθυνσης της αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης.
Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία της Πάτρας, για το τραγικό δυστύχημα με την κατάρρευση της γέφυρας στην Περιμετρική, στο ύψος των Μποζαΐτίκων.

Πρόκειται για άτομα που εργάζονταν την ώρα του δυστυχήματος.

Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο οποίος μετέβη στο σημείο, «υπάρχει ένα ερωτηματικό εάν είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας» προσθέτοντας ότι «αυτά είναι θέματα που διερευνηθούν γιατί είναι σαφές ότι η ασφάλεια των εργαζομένων και των ανθρώπων γενικότερα, είναι πρώτης προτεραιότητας».

«Υπήρχαν τρίτοι στο εργοτάξιο που δεν έπρεπε να βρίσκονται στο σημείο. Όλοι όσοι ασχολούνται με τα δημόσια έργα θα πρέπει να ξέρουν ότι η ασφάλεια είναι το βασικότερο ζήτημα», τόνισε ο υφυπουργός.

Συλλυπητήρια από το υπουργείο Υποδομών – Εκλήθη η παραχωρησιούχος εταιρεία

«Τη βαθιά θλίψη τους και τα συλλυπητήριά τους, με αφορμή το δυστύχημα που έγινε στην Πάτρα, αλλά και τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση προς τους τραυματίες που νοσηλεύονται», εξέφρασαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και οι υφυπουργοί, Χριστίνα Αλεξοπούλου και Νίκος Ταχιάος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, «από τις πρώτες στιγμές και χωρίς καθυστέρηση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έπραξε τα ακόλουθα:

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μετέβη άμεσα στον χώρο του δυστυχήματος και συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, μετέβη άμεσα στην Πάτρα, όπου είχε επαφές με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Επίσης, η Χριστίνα Αλεξοπούλου, σε συνεννόηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, επικοινώνησε με την Εισαγγελία.

Παράλληλα, εκλήθη η παραχωρησιούχος εταιρεία, προκειμένου εκπρόσωποί της να μεταβούν άμεσα στην Πάτρα, όπου και πραγματοποιείται σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου».

Σε ισχύ παραμένουν οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη μεγάλη περιμετρική – Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και προς Πύργο

Σε ισχύ παραμένουν οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, μετά την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας, στην περιοχή Προάστιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, εκτός από τη διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα, έχει διακοπεί και η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα προς Πύργο, καθώς και στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής.

Πηγή: skai.gr

To Top