Πέθανε αφού ψήφισε στην Πιερία! Πολλά γεγονότα “σημάδεψαν” τις εκλογές!

Εκλογές δεν γίνονται χωρίς τα ευτράπελα, που «σπάνε» τη ρουτίνα της πολιτικής διαδικασίας και σκορπάνε απλόχερα λίγο γέλιο. Εκτός από τα τραγελαφικά περιστατικά, υπάρχουν κι άλλα που γεννούν ανάμικτα συναισθήματα. 

Αυτό το τελευταίο συνέβη στην Πιερία. Μία 78χρονη ψηφοφόρος άφησε την τελευταία της πνοή αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στην κοινότητα Περίσταση. Η άτυχη γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία μόλις βγήκε από το παραβάν και έριξε την ψήφο της στην κάλπη και ξεψύχησε λίγο πριν φθάσει το ασθενοφόρο.

Ευτυχώς, δεν έλειψαν και τα πραγματικά ευτράπελα στα εκλογικά τμήματα.

Σε ένα από αυτά, στην Ξάνθη, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρήκαν τις τουαλέτες… κλειδωμένες και έκαναν έναν πραγματικό αγώνα δρόμου για να βρεθούν τα κλειδιά πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία!

Στη Ζαχάρω Ηλείας, οι πολιτικές διαφωνίες προκάλεσαν καβγά σε ένα καφενείο. Ένας ιερέας χαστούκισε θαμώνα, με αποτέλεσμα κληρικό και λαϊκός να πιαστούν στα χέρια! Το θύμα υπέβαλε μήνυση και ο παπάς οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, όπου του ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.

Στις Σέρρες, ψηφοφόροι εκλογικού τμήματος που πήγαν το πρωί για να ψηφίσουν, το βρήκαν κλειστό, αφού δεν είχε πάει κανένα από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Αποτέλεσμα, να επιστρατευτούν άρον-άρον οι αναπληρωματικοί με περιπολικό της Αστυνομίας.

Το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία ψηφοφόρου απονέμεται σε έναν υπεραιωνόβιο από την Ήπειρο.

Ο συνταξιούχος γεωπόνος Ιωάννης Κούρτης, 102 ετών, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας.

Ο κ. Κούρτης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1912 και είχε πολεμήσει το 1940 στο Αλβανικό μέτωπο ως έφεδρος ανθυπολοχαγός.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top