ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέμπτη πρόκριση του Άρη επί της Ξάνθης και οι… οιωνοί του τελικού!

Ο Άρης κατάφερε και προκρίθηκε για 5η φορά απέναντι στην Ξάνθη στις έξι φορές που έχει τεθεί αντιμέτωποι σε νοκ άουτ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Το εντυπωσιακό είναι, πως από τις προηγούμενες τέσσερις προκρίσεις του, τις τρεις πήγε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ενδεχομένως οιωνός και για φέτος, όπου ο θεσμός είναι μεγάλος στόχος της ομάδας.

Η… αρχή στις προκρίσεις, έγινε το 1988, στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου. Με το εκτός έδρας γκολ του Δημητριάδη στο 1-1 της Ξάνθης, ο Άρης πήρε την πρόκριση, καθώς η ρεβάνς στο Χαριλάου έληξε χωρίς σκορ (0-0). Αυτή ήταν και η μοναδική πρόκριση επί της Ξάνθης που δεν οδήγησε σε τελικό.

‘Επειτα, η σεζόν 2004/05. Στα ημιτελικά του θεσμού, με δύο γκολ του Μίμη Μπενίσκου στην Ξάνθη, ο Άρης “σφράγιζε” την πρόκριση στον τελικό, παρά το 2-1 της ακριτικής ομάδας στο Χαριλάου, στον πρώτο αγώνα.

Την σεζόν 2007/08, ο Άρης θα βρει στα προημιτελικά την Ξάνθη. Χωρίς γκολ ο αγώνας στην Θράκη, 1-0 νίκη του Άρη στον επαναληπτικό με Σανέλ Γιάχιτς. Επόμενος αντίπαλος ο Ατρόμητος και έπειτα τελικός για τον Άρη με τον Ολυμπιακό και πάλι, όπως και στον προηγούμενο.

Και τέλος, μέχρι την χθεσινή, την σεζόν 2009/10 στην πιο δραματική πρόκριση στην ιστορία του συλλόγου στο Κύπελλο. Στα προημιτελικά, ο Νέτο ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις για τον Άρη και στέλνει τον αγώνα σε επαναληπτικό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, καθώς μόνο με ισοπαλία υπήρχε τότε στον θεσμό μέχρι εκείνη τη φάση δεύτερος αγώνας. Ο Άρης κερδίζει με 3-0 και περνάει στα ημιτελικά, όπου στον δρόμο για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ αποκλείει την Καβάλα.

To Top