Πέντε… ΑΦΜ καλούν την ΑΕΚ!

Το φάσμα του υποβιβασμού είναι κάτι παραπάνω από ορατό για την ΑΕΚ και οι «κιτρινόμαυροι» είναι αναγκασμένοι να… κοιτάξουν την επόμενη μέρα στον σύλλογο.

Ενα από τα ενδεχόμενα που παίζουν πολύ δυνατά για την Ενωση είναι αυτό της εξαγοράς του ΑΦΜ μιας άλλης επαγγελματικής ομάδας της περιφέρειας Αττικής, ώστε να συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Football League απαλαγμένη από το μεγαλύτερο μέρος του δυσβάσταχτου χρέους που κουβαλάει στις πλάτες της. Οι περιπτώσεις που μπορούν να αποτελέσουν «σανίδα σωτηρίας» για τον «δικέφαλο» είναι διάφορες και το «Goal» σας αναλύει τα δεδομένα σε καθεμία από αυτές.

1. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Η εξαγορά του ΑΦΜ της «ελαφράς ταξιαρχίας» μοιάζει αυτήν τη στιγμή με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Το ξεκαθάρισε, άλλωστε, και ο μεγαλομέτοχος των «κυανόλευκων», Σταμάτης Βελλής, με πρόσφατες δηλώσεις του, καθώς ξέκοψε μια και καλή το συγκεκριμένο θέμα. Ο ίδιος δηλώνει οπαδός του Απόλλωνος και η παρουσία του στο ποδόσφαιρο είναι συνδεδεμένη με αυτόν.

Εξάλλου, με την ομάδα να βρίσκεται με το 1,5 πόδι στη Super League, το ενδεχόμενο πώλησης του ΑΦΜ μάλλον μόνο ως «αστείο» ακούγεται στη Ριζούπολη. Σε μια τέτοια περίπτωση οι αντιδράσεις θα ήταν μεγάλες από τους οπαδούς μιας ιστορικής ομάδας που έχει φτάσει μέχρι τα ευρωπαϊκά σαλόνια.

2. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

Από τις προσιτές ομάδες για την ΑΕΚ. Είναι νωπές οι μνήμες, βέβαια, από την απόφαση του μεγαλομετόχου Κώστα Κοσσυβάκη να βάλει «πωλητήριο» στην ΠΑΕ, αντιδρώντας έτσι στις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών της ομάδας προς το πρόσωπό τους. Στα αρνητικά για τους «κιτρινόμαυρους» το γεγονός ότι βρίσκονται εκτός Αθηνών αλλά και η αρνητική στάση των οπαδών του, καθώς μιλάμε για ένα σύλλογο που εκπροσωπεί μια ευρύτερη περιοχή στις επαγγελματικές κατηγορίες.

3. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

Ξεκάθαρα το πιο ελκυστικό «πακέτο». Ο σύλλογος ουσιαστικά φυτοζωεί μετά το κόψιμο του… ομφάλιου λώρου με τον δήμο Φυλής και μόνο αρνητικά δεν αντιμετωπίζουν οι άνθρωποί του το ενδεχόμενο πώλησης του φορολογικού του μητρώου. Αλλωστε, το «φλερτ» μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι τωρινό, αλλά έχει κυκλοφορήσει και στο πρόσφατο παρελθόν. Στα συν της συγκεκριμένη περίπτωσης και η ύπαρξη του γηπέδου που θα μπορούσε να «στεγάσει» την ΑΕΚ τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Παράλληλα, είναι κοινό μυστικό πως ο πρόεδρος του Θρασύβουλου, Σωτήρης Μασούρης, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και αυτό μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε ένα ενδεχόμενο «deal». Μοναδικό «αγκάθι» η ύπαρξη χρεών της τάξεως των 800.000 ευρώ περίπου, από τα οποία όμως προς ΙΚΑ και Δημόσιο δεν ξεπερνούν το 1/4 του συγκεκριμένου ποσού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πλέον το μετοχικό σχήμα είναι πολυμετοχικό.

4. ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Αλλη μία ομάδα που έχει εμφανιστεί και παλιότερα ως «σανίδα σωτηρίας» για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς μιλάμε για ένα από τα πιο νοικοκυρεμένα οικονομικά σωματεία. Οι «κυανόλευκοι» για δεκαετίες ολόκληρες είναι συνδεδεμένοι με το όνομα του Νίκου Σαλευρή και από τις προθέσεις του εξαρτώνται όλα, αν και σύμφωνα με το περιβάλλον του δεν είναι ιδιαίτερα θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μάλιστα, με δεδομένο πως υπάρχει εξάρτηση με τον δήμο Καλλιθέας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να… αφανιστεί ο σύλλογος.

Το τηλεφώνημα στον Αστέρα Μαγούλας

Η ΑΕΚ μπορεί να… κοιτάζει και προς τη Football League 2, καθώς 3-4 ομάδες της Αττικής από τον 1ο όμιλο λογικά θα βρίσκονται στο νέο πρωτάθλημα της Football League. Σχεδόν σίγουροι θεωρούνται οι Αχαρναϊκός, Φωστήρας και Αστέρας Μαγούλας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομάδα της Μαγούλας έχει ήδη γίνει μια πρώτη ανεπίσημη κρούση από την πλευρά των ανθρώπων της Eνωσης και μόνο αρνητική δεν είναι η πλευρά των «κυανόλευκων» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αντίθετα, τόσο ο σύλλογος του Μενιδίου όσο και ο «φονέας» ούτε που συζητάνε το ενδεχόμενο πώληση του ΑΦΜ τους. Από κει και πέρα, υποψήφιος για άνοδο είναι και ο ΑΟ Γλυφάδας, ο οποία μάλλον δεν είναι «διαθέσιμος». Αλλωστε, έχει διαρρεύσει πως βρίσκεται στα σκαριά συνεργασία με τον Ολυμπιακό, ώστε η ομάδα των νοτίων προαστίων να λειτουργεί ως Ολυμπιακός Β’ σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top