Πέντε δισεκατομμύρια λίρες τα τηλεοπτικά της Πρέμιερ Λιγκ!

Μην απορεί κανείς πως οι αγγλικές ομάδες μπορούν να παίρνουν τους καλύτερους παίκτες, να έχουν το πιο ανταγωνιστικό και ποιοτικό πρωτάθλημα και τα γήπεδά τους να είναι γεμάτα… Ας ρίξει μια ματιά ο καθένας σε έσοδα που θα εισπράξουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα την τριετία 2013-16!

Σύμφωνα με το “premierleague.gr” “το ασύλληπτο νούμερο των πέντε δισεκατομμυρίων λιρών αναμένεται να αγγίξουν τα έσοδα της Πρέμιερ Λιγκ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τριετίας 2013-2016.

Ήδη, από τα συμβόλαια που υπάρχουν με τα δίκτυα Sky και BT θα εισρεύσουν στα ταμεία τα τρία επόμενα χρόνια, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2013-2014, κάτι παραπάνω από τρία δις (3,018 για την ακρίβεια) για τα δικαιώματα εντός Νησιού, ενώ άλλα 178 εκατομμύρια θα διαθέσει το BBC ώστε να μεταδίδει στιγμιότυπα. Παράλληλά, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες και με τα δίκτυα που εξωτερικού, από τις οποίες αναμένεται να εξοικονομηθεί ένα ποσό της τάξης των 1,4-1,5 δις.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, από την επόμενη σεζόν η Πρωταθλήτρια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ θα γίνεται πλουσιότερη κατά 100.000.000 λίρες, κάτι το οποίο θα συμβεί για πρώτη φορά στα χρονικά. Παράλληλα, ερευνώνται τρόποι ώστε στο άμεσο μέλλον να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση στις αγορές της Ασίας και της Αμερικής, ώστε τα έσοδα να «εκτοξευθούν» ακόμη περισσότερο”.

 

To Top