Πέντε ιστορικά ευρωπαϊκά ραντεβού σαν σήμερα που φέρνουν αναμνήσεις και προκαλούν μελαγχολία! (photos)

Πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά βράδια του Άρη καταγράφηκαν σαν σήμερα, στις 16 Σεπτεμβρίου. Η ΠΑΕ Αρης, μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebοok, σας θυμίζει τις πέντε αυτές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Όμορφες αναμνήσεις που προκαλούν, όμως και μελαγχολία για το “σήμερα” της ομάδας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΑΕ:

“Στο μεγάλο ευρωπαϊκό ταξίδι του ΑΡΗ υπάρχουν βραδιές, σε βάθος χρόνου, που έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μας.

Παιχνίδια με αντιπάλους σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες, που συνδυάστηκαν με ιστορικές επιτυχίες για τον ΑΡΗ.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, σαν σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, ο ΑΡΗΣ υποδέχτηκε την Ρόμα στο Καυταντζόγλειο (0-0) στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του (1964), ενώ έξι χρόνια αργότερα αντιμετώπισε την Τσέλσι στο ίδιο γήπεδο, ως κάτοχος του Κυπέλλου Ελλάδας (1-1), σε μια σεζόν, στην οποία μετέπειτα η αγγλική ομάδα κατέκτησε το τότε Κύπελλο Κυπελλούχων.
Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας φτάνουμε στο 1981 όταν ο ΑΡΗΣ υποδέχτηκε την Σλιέμα από την Μάλτα, κερδίζοντας με 4-0, σε μια από τις πιο παραγωγικές ευρωπαϊκές βραδιές του.

Δεκαοχτώ χρόνια αργότερα, σαν σήμερα, ο ΑΡΗΣ αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Ελβετίας Σερβέτ στο γήπεδο Χαριλάου (1-1), την οποία και απέκλεισε στη συνέχεια από τον θεσμό.

Για να φτάσουμε στην μαγική βραδιά της 16ης Σεπτεμβρίου του 2010 όπου ο ΑΡΗΣ σ’ ένα ιστορικό παιχνίδι υποχρέωσε την υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης Ατλέτικο Μαδρίτης, να φύγει, όπως και πολλές άλλες μεγάλες ευρωπαϊκες ομάδες, ηττημένη από το «απόρθητο κάστρο» (1-0)”.

To Top