Πέντε παίκτες της LaLiga που πρέπει να δείτε στο διεθνές «παράθυρο» του Οκτωβρίου

Το αγωνιστικό… διάλειμμα των πρωταθλημάτων τον Οκτώβριο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι Εθνικές Ομάδες και οι υποχρεώσεις τους, είναι προ των πυλών και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) επικεντρώνεται σε πέντε ποδοσφαιριστές της LaLiga που αξίζει να παρακολουθήσετε σε αυτό το διάστημα.

Αναλυτικά:

ΑΝΤΟΥΑΝ ΓΚΡΙΕΖΜΑΝ (ΓΑΛΛΙΑ)

Οι προσεχείς υποχρεώσεις στο Nations League, Θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ένα αξέχαστο διεθνές… διάλειμμα για τον Αντουάν Γκριεζμάν. Τον Σεπτέμβριο, ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα σημείωσε το 31ο του γκολ με τους «πετεινούς», πιάνοντας τον Ζιντεντίν Ζιντάν στη σχετική λίστα. Τώρα μπορεί να ξεπεράσει τον παιδικό του ήρωα, εάν σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ στις «μάχες» της Γαλλίας τον Οκτώβριο με Ουκρανία, Πορτογαλία ή Κροατία. Αυτήν τη στιγμή, ο Γκριεζμάν βρίσκεται στην πέμπτη θέση των κορυφαίων σκόρερ στην Ιστορία της Γαλλίας και αν περάσει μία… ιδανική εβδομάδα, τότε θα μπορούσε να πιάσει στην τέταρτη θέση τον Νταβίντ Τρεζεγκέ, που έχει 34.

ΜΑΡΤΙΝ ΟΝΤΕΓΚΑΑΡΝΤ (ΝΟΡΒΗΓΙΑ)

Αξίζει πάντα να παρακολουθείτε τον Μάρτιν Όντεγκααρντ να αγωνίζεται για τη χώρα του, αλλά ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτού του διεθνούς διαλείμματος, στο οποίο η Νορβηγία θα αναμετρηθεί με τη Σερβία στο Όσλο στον ημιτελικό πλέι οφ για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του επόμενου καλοκαιριού. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να ανταπεξέλθει απέναντι σε διάφορους αντιπάλους που “λάμπουν” στη LaLiga Santander, όπως οι Μάρκο Ντμίτροβιτς, Νεμάνια Γκούντελι, Νεμάνια Μαξίμοβιτς, αλλά και ο συμπαίκτης του Λούκα Γιόβιτς. Ωστόσο έχει ό,τι χρειάζεται για να οδηγήσει τη Νορβηγία στον τελικό των πλέι-οφ, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σκωτία ή το Ισραήλ για μια θέση στο τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού. Τώρα είναι η ώρα του!

ΑΝΣΟΥ ΦΑΤΙ (ΙΣΠΑΝΙΑ)

Ο Ανσού Φατί είναι… ζεστός, αρχίζοντας τη σεζόν της LaLiga Santander 2020/21 με τρία γκολ στις δύο πρώτες του εμφανίσεις. Ο 17χρονος μόλις έγινε ο νεότερος σκόρερ της εθνικής Ισπανίας στο τελευταίο διεθνές «παράθυρο», απέναντι στην Ουκρανία. Οι «φούριας ρόχας» θα αντιμετωπίσουν ξανά την Ουκρανία στο UEFA Nations League τον Οκτώβριο, εκτός από την Ελβετία. Όλα τα βλέμματα, λοιπόν, θα είναι στραμμένα στον Ανσού.

ΜΑΞΙ ΓΚΟΜΕΣ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ)

Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είναι ποτέ… βαρετή στη Νότια Αμερική. Στην πραγματικότητα, η σειρά προκριματικών στο CONMEBOL θεωρείται (κι όχι άδικα) ένα από τα πιο ανταγωνιστικά τουρνουά στο διεθνές ποδόσφαιρο και η αυλαία ανοίγει αυτή την εβδομάδα, με τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Η Ουρουγουάη θα αντιμετωπίσει τη Χιλή, με τον Μάξι Γκόμες της Βαλένθια να συγκεντρώνει τα φώτα πάνω του. Ο επιθετικός της Ουρουγουάης ξεκίνησε τη νέα σεζόν σε εκπληκτική φόρμα, με ένα γκολ σε κάθε έναν από τους τρεις πρώτους αγώνες του στη LaLiga.

MΟΥNIΡ ΕΛ ΧΑΝΤΑΝΤΙ (ΜΑΡΟΚΟ)

Το Μαρόκο κάλεσε τον Ισπανομαροκινό επιθετικό της Σεβίλλης, Μουνίρ Ελ Χαντάντι, για τους αγώνες του Οκτωβρίου εναντίον της Σενεγάλης και του Κονγκό. Αυτή είναι μια περίεργη υπόθεση, καθώς ο Χαντάντι έχει ήδη αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ισπανίας και τώρα είναι ένας από τους πρώτους παίκτες που θα επωφεληθούν από τη νέα απόφαση της FIFA, η οποία επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές να αλλάζουν εθνικές ομάδες εάν έχουν παίξει τρεις ή λιγότερους αγώνες στο ανώτερο επίπεδο σε ηλικία κάτω των 21 ετών. Ο Μουνίρ ταιριάζει στο νέο κανονισμό, καθώς ήταν 19 ετών όταν έκανε τη μοναδική του εμφάνιση με την Ισπανία, απέναντι στη ΠΓΔΜ το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Top