ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πέντε παιδιά στο Πράβετς έπεισαν… Η νέα γενιά του Άρη είναι εδώ! (photos)

Πέντε παιδιά στο Πράβετς έδωσαν τα πάντα στην πρώτη τους “επαγγελματική” προετοιμασία. Πέντε παιδιά στο Πράβετς απέδειξαν ότι ο Άρης βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την “παραγωγή” παικτών.

Πέντε παιδιά κέρδισαν την εμπιστοσύνη του Γιάννη Χατζηνικολάου και σύντομα κάποιοι ή και όλοι από αυτούς θα κληθούν να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια. Η νέα γενιά του Άρη, ο Τάσος Καράδαης, ο Μάριος Γκελής, ο Γιάννης Μάντζαρης, ο Ηλίας Σταυρόπουλος και ο Καλούδης Λεμονής περιμένουν να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα την πάρουν…

Για εσάς ήταν μια νέα εμπειρία και μία νέα δοκιμασία η προετοιμασία με την πρώτη ομάδα στο Πράβετς. Πως βιώσατε αυτό το δεκαήμερο;

Καράδαης: Ήταν μια φανταστική εμπειρία ειδικά για τους νεότερους. Για μένα είναι η δεύτερη φορά που κάνω προετοιμασία με την πρώτη ομάδα όμως και πάλι είναι κάτι το καινούργιο και ξεχωριστό. Δέκα μέρες τρέξιμο, διατροφή και ιδανικές συνθήκες νομίζω θα μας βοηθήσουν πολύ στη συνέχεια.

Γκελής: Πρώτη φορά μετέχω σε μια προετοιμασία όπως η φετινή και σίγουρα ήταν κάτι το ξεχωριστό για μένα. Δουλέψαμε πάρα πολύ καλά όλες αυτές τις ημέρες και αυτό που κρατάω είναι ότι οι τερματοφύλακες μεταξύ μας είμαστε ομάδα. Υπήρχε πολύ καλό κλίμα και καταφέραμε να γίνουμε μια καλή παρέα με τα παιδιά και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Σταυρόπουλος: Για μένα είναι η πρώτη επαγγελματική προετοιμασία που παίρνω μέρος και σίγουρα σαν εμπειρία ήταν τελείως διαφορετική. Ο ανταγωνισμός μεταξύ όλων μας είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα όπως είναι και οι απαιτήσεις. Δουλέψαμε σωστά και αυτό είναι κάτι που θα φανεί και με την έναρξη του πρωταθλήματος.

Λεμονής: Σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας είναι ξεκάθαρο ότι ζήσαμε μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Ο προπονητής ζητάει αρκετά πράγματα από εμάς και αυτό είναι κάτι που μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι. Μεγάλο ρόλο έπαιξε για όλους ο τρόπος που μα υποδέχτηκαν οι παλιότεροι, μας βοήθησαν και ήταν δίπλα μας σε ότι χρειαστήκαμε. Τα πράγματα ήταν δύσκολα αλλά τα καταφέραμε και συνηθίσαμε στις υψηλές απαιτήσεις.

Μάντζαρης: Είμαστε ευλογημένοι που πήραμε μέρος σε μία τέτοια προετοιμασία και που έχουμε τη δυνατότητα να ζούμε αυτό το κλίμα. Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Κάντα αλλά και όλο το προπονητικό επιτελείο για τη δουλειά που γίνεται, από εδώ και πέρα είναι στο χέρι μας. Πρέπει να αρπάξουμε την ευκαιρία και να τα καταφέρουμε, είναι στο χέρι μας.

Για πρώτη φορά φέτος ο Άρης είχε πέντε τερματοφύλακες στην προετοιμασία. Οι τρεις ήσασταν εσείς (σ.σ.: Γκελης, Καράδαης, Μαντζαρης). Μεταξύ μας υπάρχει ανταγωνισμός και τι θα απαντούσατε σε ενδεχόμενη πρόταση δανεισμού;

Γκελής: Είναι σίγουρο ότι όλοι θέλουμε να παίξουμε και προσπαθούμε προς αυτή τη κατεύθυνση. Υπάρχει ανταγωνισμός όπως υπάρχει και συνεργασία καθώς βοηθάμε ο ένας τον άλλο τα κλίμα μεταξύ μας είναι θετικό και αυτό είναι καλό ώστε η προπόνηση να γίνεται υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Αναφορικά με τη περίπτωση δανεισμού πρέπει να ομολογήσω ότι δεν το έχω σκεφτεί, οι προπονήσεις που κάνω μέχρι στιγμής με βοηθάνε πάρα πολύ και θα προτιμούσα να ακολουθήσω αυτούς τους ρυθμούς παρά να πάω δανεικός σε ομάδα Β? ή Γ΄εθνικής.

Καράδαης: Τα παλαιότερα χρόνια υπήρχε ανταγωνισμός και διχόνοια ανάμεσα στους τερματοφύλακες, μάλιστα υπήρχαν και περιπτώσεις που κάποιοι δε μιλούσαν και μεταξύ τους. Τώρα είναι αλλιώς, όλοι θέλουν δείξουμε τι αξίζουμε όμως είμαστε φιλαράκια μεταξύ μας. Λειτουργούμε σαν «οικογένεια» και έτσι θα συνεχίσουμε. Σε σχέση με το ενδεχόμενο δανεισμού είναι ξεκάθαρο ότι εμείς πρέπει να αρπάξουμε οποιαδήποτε ευκαιρία έχουμε για να πάρουμε εμπειρίες και να παίξουμε. Προσωπικά, ο περσινός δανεισμός δεν με βοήθησε καθώς τραυματίστηκα και δεν κατάφερα να πάρω το χρόνο που θα ήθελα.

Μάντζαρης: Θα πρέπει να είμαστε ακριβής, δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ μας. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι όλοι παλεύουμε για τον ίδιο στόχο, είμαστε συναγωνιστές και όχι ανταγωνιστές.

Καλούδη, σε είδαμε στα φιλικά και τις προπονήσεις να παίζεις σε παραπάνω από μία θέση (δεξί μπακ και χαφ). Ποιες είναι οι εντολές του κόουτς και ποια η συνεργασία σου στην πρώτη ομάδα με τον Ηλία (σ.σ.: Σταυρόπουλος);

Λεμονής: Αυτό που μετράει για μένα είναι να παίζω, αν ο κόουτς κρίνει ότι πρέπει να αγωνιστώ σαν δεξί μπακ αυτό και θα κάνω και δεν έχω κανένα πρόβλημα, άλλωστε και πέρυσι με την ομάδα Κ20 είχα αγωνιστεί σε αυτήν τη θέση χωρίς πρόβλημα. Η θέση μου είναι αυτή του αμυντικού χαφ όμως προσπαθώ όπου και αν τοποθετηθώ και θέλω να ανταπεξέρχομαι το ίδιο καλά. Σε σχέση με τη συνεργασία μου με τον Ηλία (σ.σ Σταυρόπουλος) το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι συνεννοούμαστε με «κλειστά μάτια». Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και αυτό είναι αποτέλεσμα και της συνύπαρξής μας και την χρονιά που πέρασε.

Ηλία, ανήκεις μόλις ένα χρόνο στον Άρη (αποκτήθηκε από την ΑΕ Φιλύρου) και κατάφερες με τις εμφανίσεις σου να κερδίσεις τις εντυπώσεις και φυσικά το εισιτήριο για την προετοιμασία με την πρώτη ομάδα. Περίμενες ότι θα γίνει τόσο γρήγορα;

Σταυρόπουλος: Καταρχήν, αισθάνομαι ικανοποιημένος. Πέρυσι αγωνιζόμουν στο Φίλυρο και δεν έκανα μακροχρόνιες σκέψεις και πλάνα. Είμαι σίγουρα χαρούμενος, ο προπονητής με έβαλε και στα τρία φιλικά και αυτό είναι κάτι με ευχαριστεί. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν ξέρω αν θα αγωνίζομαι στο πρωτάθλημα όμως δίνω ότι καλύτερο έχω και με σταθερά βήματα θέλω να πετύχω τους στόχους μου και σιγά σιγά θα προχωράμε όλο και καλύτερα.

To Top