ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πέντε “τελικοί”, βήμα-βήμα προς τον στόχο για τον Άρη!

Ο Άρης συνέχισε με τη φόρα που είχε από το ΟΑΚΑ και τη νίκη επί της ΑΕΚ, επικράτησε κατά κράτος του ΠΑΟΚ και έχει σφιχτά στα χέρια του το εισιτήριο για το Europa Conference League.

Όλοι γνωρίζουν ότι τα πλέι οφ δεν τελειώνουν με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Απομένουν πέντε παιχνίδια ή όπως έχει επισημανθεί από όλους πέντε “τελικοί” για να ολοκληρωθεί η σεζόν με ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Καθόλου τυχαία δεν δήλωσε ο Χερμάν Μπούργος μετά το τέλος του ντέρμπι ότι… “έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια, κάθε ματς είναι τελικός και τον βλέπουμε ξεχωριστά”. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Χαβιέ Ματίγια, ο οποίος τόνισε: “Πρέπει να έχουμε την άποψη ότι τα παιχνίδια παίζονται ένα προς ένα. Όλα είναι δύσκολα στα πλέι οφ, όλα είναι τελικοί, πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας”.

Ακόμη και ο Σεΐκ Ντουκουρέ, μέσα στο “μεθύσι” του πολύτιμου γκολ που “υπέγραψε” μια τόσο σημαντική νίκη προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, λέγοντας: “Έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι”.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Άρης έδειξε τα… δόντια του, “ζυγίστηκε” σε δυο πολύ καθοριστικά ματς και είναι στην 3η θέση. Τίποτε όμως δεν τελείωσε. Όλα θα κληθούν να τα δουν “παιχνίδι με παιχνίδι”, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται αυτό. Μπροστά για τον Άρη είναι η κρίσιμη και καθοριστική αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το ντέρμπι αυτό ενδέχεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τρίτη θέση και να παίξει σπουδαίο ρόλο για την εξέλιξη των πλέι οφ…

Είναι σίγουρο ότι από αύριο με την επιστροφή της ομάδας στο γήπεδο σε αυτό θα κληθούν να μείνουν συγκεντρωμένοι οι παίκτες του Άρη, αν θέλουν να οδηγήσουν την ομάδα για τέταρτη συνεχή φορά στην ευρωπαϊκή έξοδο.

To Top