Στη φυλακή ο Πιστόριους!

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον Όσκαρ Πιστόριους από το δικαστήριο της Νοτίου Αφρικής.

«Ζύγισα όλους τους σχετικούς παράγοντες. Έλαβα υπόψη μου τη σοβαρότητα του αδικήματος που οδήγησε στον θάνατο του θύματος, την προσωπική κατάσταση του κατηγορουμένου και τις ανάγκες της κοινωνίας. Η ακόλουθη είναι η ποινή που θεωρώ δίκαιη και σωστή. Για την ανθρωποκτονία, πέντε χρόνια στη φυλακή και για την οπλοκατοχή τρία χρόνια με πενταετή αναστολή», ανακοίνωσε η δικαστής Μασίπα.

Ο Πιστόριους σηκώθηκε όρθιος για να ακούσει την ποινή, όπως επιβάλλει το πρωτόκολο, ενώ δεν αντέδρασε στο άκουσμά της. Στη συνέχεια μίλησε για λίγο με τα μέλη της οικογένειάς του και οδηγήθηκε στο κελί.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την δικαστή Μασίπα να κάνει μια σύνοψη των όσων ακούστηκαν από την πολιτική αγωγή και την υπεράσπιση κατά τη διάρκεια της δίκης, αλλά και τους μάρτυρες που κατέθεσαν. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναπηρία του Πιστόριους, τονίζοντας πως εξαιτίας της μητέρας του δεν ένιωσε ποτέ διαφορετικός, ενώ μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις καταστάσεις.

Παράλληλα, η δικαστής ξεκαθάρισε πως η απόφαση είναι δική της και μόνο δική της και δεν επηρεάστηκε από την εικόνα που παρουσίασαν τα ΜΜΕ για τον 27χρονο αθλητή. Επίσης χαρακτήρισε την ποινή ούτε πολύ αυστηρή, ούτε πολύ ελαφριά.

To Top