Πέρασε από την Ξάνθη ο Παναθηναϊκός (0-1)

Με γκολ του Μακέντα στο 50’ ο Παναθηναϊκός, που δεν απειλήθηκε καθόλου και ήταν καλύτερος, κέρδισε 1-0 στην Ξάνθη κι ανέβηκε στην τέταρτη θέση της Super League 1.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε σήμερα στην Ξάνθη ο Παναθηναϊκός, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, δείχνοντας χαρακτήρα και φτάνοντας στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το τριφύλλι, παρά τις απουσίες των Κουρμπέλη και Μπουζούκη, ήταν καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και χάρη στο γκολ του Φεντερίκο Μακέντα στο 50’ από έξοχη ασίστ του Ζαχίντ πανηγύρισε δίκαια ένα τρίποντο που είναι ευεργετικό από πάσα άποψη (βαθμολογική/ψυχολογική) και ήρθε ως συνέχεια της πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Η Ξάνθη μπήκε καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς και προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στη φάση ανάπτυξης του Παναθηναϊκού με το πρέσινγκ της στο αμυντικό τρίτο των «πράσινων».

Παρά τα ατομικά λάθη των φιλοξενούμενων και δη του Γιόχανσον, δεν κατάφερε να δημιουργήσει απειλές σε ροή αγώνα, με εξαίρεση μία στημένη μπάλα στο 4’ όπου ο Κασάδο δεν βρήκε καλά τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, ενώ ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον πλήρη έλεγχο μετά το 10λεπτο και ειδικά ύστερα από τη διπλή χαμένη ευκαιρία του 13’, αρχικά με τον Μακέντα και εν συνεχεία με το σουτ του Χατζηγιοβάνη που βρήκε στον Πούγγουρα και πέρασε άουτ.

ΞΑΝΘΗ: Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Κασάδο, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Στάρτζεον (58’ Τζουρίτσκοβιτς), Εντουάρντο (72’ Φοσέ), Σόσα (53’ Μπαριέντος), Κάστρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Ανουάρ, Δώνης, Μπεκ (73’ Νάγκι), Ζαχίντ (84’ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάνης (67’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα.

 

 

To Top