Πέρασε με «τεσσάρα» από το Περθ η Λίβινγκστον, έσωσε τον βαθμό στις καθυστερήσεις η Χιμπέρνιαν

Πραγματοποιώντας μια απίθανη εμφάνιση η Λίβινγκστον έφυγε με το «τρίποντο» από την έδρα της Σεντ Τζόνστον επικρατώντας με το εμφατικό 4-2 για την 22η αγωνιστική της Premiership. Την ίδια στιγμή Μάδεργουελ και Ρος Κάουντι έμεναν στο 1-1, ενώ η Χιμπέρνιαν γλίτωνε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων την ήττα από την Νταντί Γιουνάιτεντ ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στο Περθ, η Λίβινγκστον μπήκε… αγριεμένη στην έδρα της Σεντ Τζόνστον, ανοίγοντας το σκορ στο 8′ με τον Κέλι. Επτά λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ντέβλιν, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του ενώ στο 39′ ο Πένρις έκανε το 3-0. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να δυσκολέψουν το έργο της Λίβινγκστον με τον Μέρφι και τον ΜακΛέναν να μειώνουν σε 3-2 σε διάστημα δύο λεπτών, όμως στο 81′ ο Πένρις, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Στο Μάδεργουελ η τοπική ομάδα φιλοξένησε τη Ρος Κάουντι και μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο και των δύο κατάφερε να προηγηθεί στο 68′ με γκολ του ΜακΚένστρι. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς και στο 80′ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με γκολ του Ίβουλα παίρνοντας έναν σημαντικό βαθμό για τη συνέχεια.

Τρομερό ματς στο Εδιμβούργο, με την Νταντί Γιουνάιτεντ να ανοίγει το σκορ στο 6ο λεπτό κόντρα στην Χιμπέρνιαν με γκολ του Μίντλετον. Στο 25′ ο Νίσμπετ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, όμως ο Χαρκς πέντε λεπτά αργότερα έκανε το 2-1 για την Νταντί. Η Χιμπέρνιαν προσπάθησε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας πολλές ευκαιρίες χωρίς ωστόσο να καταφέρει. Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Νταντί θα έπαιρνε τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη, ο Νίσμπερ με γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έσωσε την Χιμπέρνιαν ισοφαρίζοντας σε 2-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14 Ιανουαρίου
Μάδεργουελ-Ρος Κάουντι 1-1
Σεντ Τζόνστον-Λίβινγκστον 2-4
Χιμπέρνιαν-Νταντί Γιουνάιτεντ 2-2

Κυριακή 15 Ιανουαρίου

Χαρτς-Αμπερντίν (21:45)
Κιλμάρνοκ-Ρέιντζερς (22:00)

H επόμενη (23η) αγωνιστική

Σάββατο 28 Ιανουαρίου
Ρέιντζερς- Σεντ Τζόνστον
Ρος Κάουντι-Κιλμάρνοκ
Σεντ Μίρεν-Μάδεργουελ
Χιμπέρνιαν-Αμπερντίν

Κυριακή 28 Ιανουαρίου

Λίβινγκστον-Χαρτς
Νταντί-Σέλτικ

To Top