Πέρεζ: Την Κυριακή αναμένονται ανακοινώσεις για την Ευρωπαϊκή Super League

Ετοιμος να κάνει «σημαντικές ανακοινώσεις» που αφορούν το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Super League φέρεται να είναι ο Φλορεντίνο Πέρεζ.

«Φουντώνουν» οι φήμες στην Ισπανία πως την Κυριακή (2/10) ο Φλορεντίνο Πέρεζ θα κάνει «σημαντικές ανακοινώσεις» που θα αφορούν την ευρωπαϊκή Super League (ESL).

Οι εξελίξεις στο πολιτικό τοπίο ευνοούν την Ρεάλ, αλλά και την Μπαρτσελόνα, που μαζί με την Γιουβέντους επιμένουν στην ίδρυση της Λίγκας, ώστε να γίνει η δεύτερη απόπειρα δημιουργίας της εν λόγω διοργάνωσης.

Οπως αναφέρουν τα Ισπανικά ΜΜΕ, το PSOE (Partido Socialista Obrero Español), το ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, και το PP (Partido Popular), το Λαϊκό Κόμμα, απέσυραν μία τροπολογία που είχαν παρουσιάσει για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της La Liga από εξωτερικούς παράγοντες.

Η εξέλιξη αυτή έχει φέρει σε δύσκολη θέση και τον πρόεδρο της LaLiga, Χαβιέρ Τέμπας, ο οποίος με ανάρτηση στα social media σχολίασε: «Κάποιοι ΔΕΝ ξέρουν την οικονομική ζημιά που θα κάνουν στο εθνικό ποδόσφαιρο, για να “ωφεληθούν” δύο. Γιατί ακούν και πιστεύουν μόνο τα συνηθισμένα;».

Τα νέα δεδομένα στην Ισπανία φαίνεται πως φέρνουν σε δύσκολη θέση την LaLiga και την Ισπανική ομοσπονδία, καθώς δεν θα μπορούν να αρνηθούν την άδεια ή να αποτρέψουν οποιαδήποτε ομάδα που συμμετέχει επίσης στην ευρωπαϊκή Super League, εάν φυσικά προχωρήσει το σχέδιο. Βέβαια, το θέμα είναι πως θα αντιδράσουν UEFA και FIFA.

Να θυμίσουμε ότι το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι η μη δεσμευτική γνώμη του Γενικού Συμβουλίου του θα ανακοινωθεί στις 15 Δεκεμβρίου, πριν από την έκδοση της απόφασης που έχει προγραμματιστεί για τους πρώτους μήνες του 2023.

To Top