ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέρεθ: «Ο Κρόιφ άλλαξε την ιστορία της Μπάρτσα και του ποδοσφαίρου»

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ βρέθηκε στο μνημείο του Γιόχαν Κρόιφ στο «Καμπ Νου» και μίλησε για την απώλεια του «Ιπτάμενου Ολλανδού».

Μπορεί στο γήπεδο Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα να είναι «εχθροί», αλλά η απώλεια του Γιόχαν Κρόιφ φέρνει τους δύο «μεγάλους» του ισπανικού ποδοσφαίρου ενωμένους.

Το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ συνοδευόμενος από τον Εμίλιο Μπουντραγκένιο, επισκέφτηκαν το «Καμπ Νου» και το μνημείο του Γιόχαν Κρόιφ, όπου μέχρι και την Τρίτη όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα έχουν τη δυνατότητα να αποτίουν φόρο τιμής στον μεγάλο Κρόιφ που έφυγε από τη ζωή.

Ο Πέρεθ μίλησε για τον «Ιπτάμενο Ολλανδό», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ήταν ένας αναμορφωτής όχι μόνο της Μπαρτσελόνα, αλλά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

«Αυτές είναι μέρες μεγάλης λύπης γιατί πάντα λέω πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να πεθάνουν ποτέ και ένας από αυτούς είναι ο Γιόχαν Κρόιφ. Γεννήθηκε την ίδια χρονιά με μένα. Τον ξέρω καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του και κάποιοι λένε πως άλλαξε την ιστορία της Μπαρτσελόνα. Αλλά νομίζω πως επίσης άλλαξε και την ιστορία του ποδοσφαίρου, όχι μόνο του ισπανικού, αλλά του παγκόσμιου. Η σκέψη μου στην οικογένειά του και σε όλους τους οπαδούς αυτού του συλλόγου για την απώλεια», υπογράμμισε ο Πέρεθ.

To Top