“Πέταξε” ένα ημίχρονο, “ξύπνησε” στο δεύτερο και πήρε νέα πολύτιμη νίκη (3-0)!

Χρειάστηκαν 60 λεπτά παιχνιδιού και η συμβολή του Βάσκο Φερνάντες για να μπορέσει ο μέτριος έως πολύ κακός σήμερα Άρης να ανοίξει το σκορ και να επικρατήσει τελικά του Ηρακλή Αμπελοκήπων με 3-0! Καπνίδης και Πόι “κλείδωσαν” το πέμπτο σερί “τρίποντο”.

Άνευρη και χωρίς ουσία η παρουσία του Άρη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι κίτρινοι έδωσαν το… πάτημα στον Ηρακλή Αμπελοκήπων να εκμεταλλευτεί κάθε ολιγωρία της αμυντικής και μεσαίας γραμμής της ομάδα του Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς και να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Φυσέκη.

Στο 7΄ακυρώθηκε γκολ που πέτυχε ο Ν΄Λουντούλου με το κεφάλι για να ακολουθήσει η πρώτη απειλητική επίσκεψη των φιλοξενούμενων.

Ο Χιονίδης στο 17΄μετά από λάθος του Καλογέρη ανακόπηκε τελευταία στιγμή από τον Φερνάντες που δεν γλίτωσε την κίτρινη κάρτα. Όσο ο Άρης το επέτρεπε τόσο απειλούσε ο Ηρακλής που άγγιξε το 0-1 στο 23΄, όταν ο Παυλίφης αστόχησε απελπιστικά από πλάγια θέση.

Με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Μάουρο Πόι ο Άρης προσπάθησε να φανεί απειλητικός, αλλά δεν είχε συμπαραστάτες. Στο 28΄ η πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια του Άρη με τον Ν΄Λουντούλου να σουτάρει ελάχιστα άουτ. Ακολούθησε η μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Σουνά να βλέπει την κεφαλιά του να αποκρούεται πάνω στη γραμμή.

Στο 35΄και πάλι ο Ν΄Λουντούλου δεν βρήκε στόχο με τον Ζιάκα να του αρνείται το γκολ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό παραλίγο ψυχρολουσία, αλλά ο Πολίτης σε τετ α τετ με τον Φυσέκη αστόχησε και πάλι απελπιστικά. Τελευτάια αξιόλογη ευκαιρία η σέντρα του Πόι στο 43΄που πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Πιο δραστήριος στο δεύτερο μέρος ο Άρης πίεσε τον αντίπαλο και έψαξε το 1-0.Την λύση την έδωσε… ένας αμυντικός! Και πάλι ο Φερνάντες (για δεύτερη σερί αγωνιστική) έβαλε την προβολή σε κεφαλιά γύρισμα του Καλογέρη στο 60′ και σημείωσε το 1-0 για τον Άρη. Ο Πορτογάλος αποχώρησε στη συνέχεια, καθώς τραυματίστηκε αλλά κατάφερε να αποβάλλει από τους παίκτες του Άρη το άγχος οτυ αποτελέσματος. Στο 66΄ο Καπνίδης, που πέρασε ως αλλαγή στο 55 πέτυχε το 6ο φετινό του τέρμα. Ο Νάκας γύρισε και ο νεαρός επιθετικός του Άρη πάνω στη γραμμή διπλασίασε τα τέρματα τη ομάδας του Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς (2-0)

Ακολούθησε σουτ του Σανιά εντός μεγάλης περιοχής που πέρασε ελάχιστα αουτ στο 70΄ και κεφαλιά του Ν΄Λουντούλου στο 77΄που είχε την ίδια κατάληξη. Μία ανάσα από το 3-0 ο Άρης στο 78΄αλλά Καπνίδης αρχικά και Πόι στη συνέχεια δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ζιάκα.Το κερασάκι έβαλε ο Μάουρο Πόι που σκόραρε το 10ο φετινό τέρμα στο 85΄και “κλείδωσε” το τρίποντο για τον Άρη (3-0).

Διαιτητής: Β. Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Χ. Δεμερτζής (Πέλλας) – Ν. Δεμερτζής (Πέλλας)

ΑΡΗΣ (Σ. Ντομπρασίνοβιτς): Φυσέκης, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Λιόλιος, Φερνάντες (72΄Γκόλιας), Καλογέρης, Πόι, Ν΄Λουντούλου, Κωνσταντινίδης (53΄Καπνίδης), Σουνάς (59΄Νάκας), Σανιά

Ηρακλής Αμπελοκήπων (Κ. Πολυχρονίδης): Ζιάκας, Βόσδου, Γιώγος, Παναγιωτίδης, Κουρδάκης, Γιαξής, Παπαϊωάννου, Χαψάς, Χιονίδης (48΄ Σαράφογλου), Μαυρίδης (61΄Καρατζάογλου), Πολίτης

To Top