Πέταξε στο Ευρωπαϊκό ο Καραλής: Ασημένιος στην Κωνσταντινούπολη! (videos)

Απίθανος Εμμανουήλ Καραλής σε έναν τρομερό τελικό, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ επιβεβαίωσε την τρομερή κατάσταση που βρίσκεται και με καλύτερο άλμα στα 5.80μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, που αποτελεί το τρίτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στη διοργάνωση -μετά τους Ανδρικόπουλο και Τεντόγλου

Στα 5.60μ. «κόλλησε» και χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια για να προχωρήσει, κάτι που δεν του κόστισε στην πορεία του αγώνα.

Ο Καραλής έδειξε σίγουρος και στα 5.70μ., ύψος που πέρασε επίσης με την πρώτη προσπάθεια.

Στα 5.80μ. έγινε το μεγάλο ξεκαθάρισμα, με τον Καραλή να περνάει άνετα με την πρώτη προσπάθεια και να σφραγίζει, ουσιαστικά μια θέση στο βάθρο.
Το ίδιο ύψος πέρασα επιτυχώς οι τρεις πρώτοι του αγώνα, αλλά και ο τέταρτος, με το βάθρο να κρίνεται στις καλύτερες προσπάθειες.

Συγκεκριμένα, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νορβηγός Σόντρε Γκούτορμσεν, ο οποίος είχε τρία έγκυρα άλματα –χωρίς να λαθέψει- σε 5.40μ., 5.70μ. και 5.80μ.
Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο πολύπειρος Πολωνός Πιότρ Λίσεκ, ο οποίος είχε μια άκρυη προσπάθεια στα 5.70μ. όμως δεν έκανε άλλη προσπάθεια στο συγκεκριμένο ύψος και πέρασε με την πρώτη τα 5.80μ.

Στην τέταρτη θέση ο Τορμπέν Μπλεχ πέρασε με την πρώτη τα 5.60μ. και τα 5.80μ ωστόσο είχε περάσει με τη δεύτερη προσπάθεια τα 5.40μ. και τα 5.70μ. που τον άφησαν εκτός βάθρου.

To Top